Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2020 Ocak ayında Türkiye'ye ziyaret edeceği açıklandı. Ziyarette ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alınacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 13 Kasım'da ABD Devlet Başkanı Trump'ın daveti üzerine gerçekleştirdiği ABD ziyaretinde iki ülke arasındaki ilişkilerin kırılgan bir hal almasına neden olan S-400'lerde görüşülmüştü.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına karşı çıkan ABD, Türkiye'nin geri adım atmadığını görünce yaptırımlarla tehdit ederek Türkiye'yi F-35 programından çıkartmıştı.

Tehdit ve yaptırımların işe yaramadığını gören ABD, S-400'lerin aktif edilmemesi karşılığında Türkiye'yi yeniden F-35 programına dahil etmeyi teklif etmişti.

PUTİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

ABD ve Avrupa'nın tüm tehdit ve yaptırımlarına rağmen Türkiye Rusya ile ilişkilerini geliştirmekte kararlı. Rusya'da bölgenin güçlü aktörlerinden Türkiye ilişkilerini ilerletmek istiyor.

Bunun için sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Putin'in ocak ayının ilk yarısında Türkiye'yi ziyaret etmesinin planlandığını bildirdi. Kalın, görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alınacağını kaydetti.

Yorumlar