Ruslarla ortak devriye Cuma günü başlıyor

AK Parti'nin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi mutabakatı çerçevesinde varılan anlaşma ile Rusya askeri polisiyle yapılması planlanan devriyelerin Cuma gününden itibaren başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ruslarla ortak devriye Cuma günü başlıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile aralarında varılan anlaşma ile Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan güvenli bölgede Türk güvenlik güçleri ile Rus askeri polisinin Cuma gününden itibaren devriye gezmeye başlayacağını söyledi.

Cuma günü sahada Ruslarla ortak çalışmaların başlatılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devriyeyi başlatılacağını açıkladı. Erdoğan, "Şayet terör örgütü mensuplarının 30 km'lik alanın dışına çıkartılmadığını görürsek veya saldırılar sürerse kendi harekatımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Gelişmelere göre tavrımızı belirleyecek ve hayata geçireceğiz. Güvenli hale getirdiğimiz yerlerde altyapının güçlendirilmesi, idari kapasitenin geliştirilmesi çabalarına hemen başladık. Suriyelilerin geri dönüşleriyle ilgili projemizi de süratle hayata geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Ihsan geri kalan 20 km mümbiç tel rıfat ne olacak