Rusların yüzde 46'sı yaptırımdan etkilenmedi

- FOM tarafından yapılan araştırmaya göre, Rus halkının yüzde 46’sı, ülkeye yönelik yaptırımlardan etkilenmediğini belirtti

Google Haberlere Abone ol
Rusların yüzde 46'sı yaptırımdan etkilenmedi

MOSKOVA (AA) – Rusya’da yapılan bir araştırma, halkın yaklaşık yarısının ülkeye yönelik yaptırımlardan etkilenmediğini ortaya koydu.

Rusya Kamuoyu Araştırma Fonu (FOM) tarafından yapılan araştırmaya göre, Rus halkının yüzde 46’sı, ülkeye yönelik yaptırımlardan etkilenmediğini belirtirken, yüzde 24’ü yaptırımlardan etkilendiğini düşünüyor.

Araştırmaya göre, halkın yüzde 25’i, yaptırımlardan etkilendiğini ancak bu etkinin "önemsiz derecede zayıf" olduğu görüşündeyken, yüzde 38’i yaptırımların Rus ekonomisinde önemli bir etki yarattığı kanaatinde.

Yaptırımların en az bir veya iki yıl daha süreceğini düşünenlerin oranının yüzde 42 olduğu araştırmada, Rus halkının yüzde 24’ünün ise yaptırımların bu yıl sonlanacağına inandığı kaydedildi.

Avrupa Birliği ve ABD, Ukrayna ve Kırım’da yaşanan kriz nedeniyle Temmuz 2014’te Rusya’ya yönelik bir dizi ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Rusya ise karşılık olarak bu ülkelerden gıda ithalatına bazı kısıtlamalar getirmişti.

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü tarafından hazırlanan bir rapora göre ise yaptırımlar nedeniyle Rusya ekonomisi her çeyrekte ortalama yüzde 1,97 GSYH kaybı yaşıyor.

Yorumlar