Rus Uzman: Suikastin asıl hedefi Erdoğan'dı

Ankara'daki büyükelçi suikastiyle ilgili Rus basınında yer alan yorumlardan birinde, "Asıl hedef Erdoğan'dı" denildi

Google Haberlere Abone ol
Rus Uzman: Suikastin asıl hedefi Erdoğan'dı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Rusya Başbakanlığı'na bağlı Finans Üniversitesi Siyaset Bölümü'nden Doç. Dr. Gevork Mirzoyan, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesinde asıl hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti.

TV Çenter televizyonunun 'Pravo Golosa' (İfade Hakkı) programında konuşan Rus uzman, “Saldırıyı yaptıranların neden bunu organize ettiklerini araştırmamız lazım. Neden? Bu saldırıyı organize edenler aptal değil. Çünkü onlar gayet iyi biliyor ki bu saldırı sonucunda Rus-Türk ilişkileri kötüleşmez. Bu saldırının asıl hedefi Erdoğan idi. Bu saldırı Erdoğan’ın konumunu hedef alıyordu" dedi.

Saldırganların 'Erdoğan’ın imajını zedelemeyi' hedeflediğini savunan Mirzoyan, "Erdoğan gözden düşürülecekti. Büyükelçinin öldürülmesi, Ankara’da temsilcilikleri bulunan diğer yabancı ülkeler ile Erdoğan’ın arasını bozacaktı. Türkiye 'istikrarsız ülke', 'kontrol edilemiyor' diye tanıtılacaktı. Ve burada da hemen akla Erdoğan’ın düşmanları geliyor. Ya Fetullah Gülen ya Erdoğan’ın iç düşmanları ya da Suriyeli İslamcılar. Peki neden başka bir ülkenin değil de Rus elçisini hedef aldılar? Çünkü Rusya, Erdoğan’la iyi ilişkiler bulunan tek büyük devlet” ifadelerini kullandı.

'RUSYA, FETÖ’NÜN TÜRK GÜVENLİĞİ ÜZERİNDE NE KADAR BÜYÜK ETKİSİ OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL'

Programda konuşan Türk uzman İkbal Dürre de, “Katil Arapça sloganlar attı, fakat Arapçası kötü idi. FETÖ faktörüne gelirsek, 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında katili izne gönderen amiri şu anda söz konusu darbe girişimiyle ilgili gözaltında. Katil sıradan bir polis değildi, o Çevik Kuvvet’te görev yapıyordu. Rusya, Fethullah Gülen örgütünün Türk güvenlik güçleri üzerinde ne kadar büyük etkisi olduğunun henüz farkında değil. Burada bazı katılımcılar diyor ki; onlar (FETÖ) sivil, sıradan insanları öldürmüyor. Fakat dikkatinize çekerim ki, darbe girişimi sırasında onlar çok sayıda insanı öldürdü. Bu saldırının arkasında FETÖ de, El Nusra da olabilir” diye konuştu.

Yorumlar