Rus çocuklara 'Alman meclis binasına saldırı' talimi

Moskova'da silahlı kuvvetlere bağlı parkta Alman Meclis binasının kopyası inşa ediliyor. Binanın inşa amacı ise 10 yaş ve üzeri Rus çocuklarına, Sovyet döneminde olduğu gibi, saldırı için hedef oluşturmak. Çocuklar, Alman Meclis binasına saldırarak gerçeği aratmayan tatbikat yapacaklar.

Google Haberlere Abone ol
Rus çocuklara 'Alman meclis binasına saldırı' talimi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ukrayna'daki karışıklık ve Kırım işgali nedeniyle Almanya ile arasında gerginlik bulunan Moskova yönetimi gerginliği daha da arttıracak bir karara imza attı. Rusya, Moskova bölgesinde bulunan Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Vatanseverlik Parkı'na askeri eğitim vermek için Alman parlamentosunun bir kopyasını yapıyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 22 Şubat tarihinde Devlet Dumasında yaptığı konuşma sırasında, 10 yaş ve üstü çocuklardan oluşturulan Yunarmia'nın (Genç Ordu) eğitimlerinde kullanılmak üzere Vatansever Parkı'na Alman parlamentosu Reichstag'ın bir kopyasının inşaa edileceğini duyurdu.

Rus bakan, Reichstag kopyasının çocuklara 'belirli bir hedefe saldırı' imkanı sağlayacağını savundu. Parka, parlamento binasının yanı sıra gerilla savaşı eğitimi için bir orman ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyet Ordusu'nun kullandığı araç modellerinin de yerleştirilmesi planlanıyor.

QHA'nın haberine göre 10 yaş üstü, okul çağındaki çocuklara 'vatanseverlik' aşılamak ve temel askeri eğitimler ile atış eğitimleri verme hedefi taşıyan Yunarmia'da 42 bin çocuğun bulunduğu belirtiliyor. Öte yandan Almanya hükümeti, Rusya'nın Reichstag'ın bir kopyası üzerinde askeri tatbikat yapması konusunda henüz bir yorumda bulunmadı. Reichstag, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Berlin'e giren Sovyet birliklerince ele geçirilmiş, bir Sovyet askerinin parlamento çatısına bayrak dikerken çekilmiş fotoğrafı savaşın en çarpıcı fotoğraflarından biri olarak dikkat çekmişti.

Yorumlar