Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi

- Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Budak: - "Türkiye, saldırının barış ve istikrar çabalarına zarar vermesine izin vermeyecek"

Google Haberlere Abone ol
Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi

NEW YORK (AA) - Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Ömür Budak, Türkiye'nin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırının barış ve istikrar çabalarına zarar vermesine izin vermeyeceğini bildirdi.

Budak, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Boston Globe'da saldırıya ilişkin "Türkiye, saldırının barış ve istikrar çabalarına zarar vermesine izin vermeyecek" başlıklı bir makale kaleme aldı.

Başkonsolos Budak, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi suikastinin, tüm medeni uluslara yönelik terör tehdidini belirgin ve trajik bir biçimde yansıttığını belirterek "Saldırı, bu felaketin ortadan kalkması ve bölgede istikrarın sağlanmasının gerekliliğinin altını çiziyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bu hain terör saldırısını kınadığına ve Türkiye-Rusya dostluğuna gölge düşürmesine izin verilmeyeceğine işaret eden Budak, "Terör saldırısı, Suriye'deki çatışmayı sona erdirmek için Rusya ve diğer taraflarla iş birliği çabalarımızı hiçbir şekilde rayından çıkaramaz." değerlendirmesinde bulundu.

Budak makalesinde ayrıca Türkiye'nin konumu ve nüfuzundan ötürü siyasi uzlaşmanın anahtarı ve insani yardım merkezi olduğunu, Suriye'deki iç savaştan kaçan 3 milyon sığınmacıyı kabul ettiğini vurguladı.


Yorumlar