Rus basınından Hatay için skandal ifadeler: Çalıntı bölge

Türkiye'nin İdlib üzerinde Suriye ile çatışmaya girmek istediğini iddia eden Sputnik, skandal bir habere imza atarak Hatay için "Çalıntı bölge" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Rus basınından Hatay için skandal ifadeler

Türkiye'yi Esed rejimi ile müttefiki Rusya'nın karşısında durmak ve bölgedeki ayrılıkçı örgütlere desteklemekle suçlayan Sputnik, Hatay ile ilgili coğrafi özellikleri paylaştıktan sonra, Hatay'ın Türkiye için stratejik önemini vurguladı.

 Söz konusu haber, “’Çalıntı bölge’ 80 yıl önce Suriye sınırında olan bölge Fransa tarafından Türkiye’ye neden verildi” başlığıyla verildi.

Haberde, “kavganın” Suriye’nin İdlib bölgesinde gerçekleştiği, bu bölgenin de Hatay’ın hemen yakınında olduğu belirtildi. Sputnik International, “kavganın” 1939’da referandumla Türkiye’ye katılan Hatay’ın sınırında gerçekleştiği, bölgedeki çatışmalardan dolayı yeni bir mülteci akınının Hatay’a dayandığı ifade edildi.

 “HATAY ŞÜPHELİ BİR ŞEKİLDE TÜRKİYE’YE KATILDI”

Haberde, Lozan Antlaşması uyarınca Hatay’ın Fransız kontrolündeki Suriye’ye ait olduğu ancak İkinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde “aniden” yapılan referandumla Türkiye’ye katıldığı belirtildi. Suriye’nin 1945 yılında bağımsız olduğu ardından Hatay’ın Türkiye’ye ait olduğunu tanımadığı ifade edildi.

Sputnik International, Suriye basınında yer alan Hatay’ın Türkiye’ye “şüpheli bir şekilde” katıldığına dair sözlerine haberinde yer verirken, Fransa’nın “ani bir şekilde” referandum kararı alarak Hatay’ın Türkiye’ye bağlanmasının arkasında yaklaşan Hitler tehlikesi olduğu ileri sürüldü.

 

Yorumlar