RTÜK'ten yerel medya mensuplarına "Güzel Türkçe" eğitimi

- RTÜK tarafından yerel ve bölgesel medya mensuplarına yönelik gerçekleştirilen diksiyon, spikerlik ve sunuculuk kursuna katılanlara sertifikaları verildi - RTÜK Üst Kurul Üyesi Fırtına: - "Her meslek önemli ve kutsaldır ama yayıncılık özellikle son dönemde bütün dünyada adeta bir silah yerine kullanılmaktadır"

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten yerel medya mensuplarına "Güzel Türkçe" eğitimi

ANKARA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), yerel ve bölgesel medya mensuplarına yönelik gerçekleştirilen diksiyon, spikerlik ve sunuculuk kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

Türkçenin güzel ve doğru kullanımını sağlamak için RTÜK, Türk Dil Kurumu (TDK), Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve TRT'nin işbirliğinde "Radyo ve Televizyonlarda Doğru, Güzel ve Anlaşılır Türkçe Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında, yerel medyaya Türkçenin güzel kullanımına ilişkin verilen kursu başarıyla bitirenler için RTÜK konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan RTÜK Üst Kurul Üyesi Arif Fırtına, hizmet içi eğitimin çok verimli geçtiğini ve kopmayacak arkadaşlıkların oluştuğunu söyledi.

Radyo, televizyon yayınlarının geniş kitleler tarafından sadece televizyonlardan değil cep telefonlarıyla da takip edebildiğine işaret eden Fırtına, şöyle konuştu:

"Radyo ve televizyonlar, kişileri, toplumları ve dünyayı yönlendiren bir iletişim aracı oldu. Bu nedenle hem radyoların hem televizyonların günümüzde toplumsal yönlendirmede çok büyük payı var. Bunu iyi kullanabilirseniz toplumları iyi yöne doğru kanalize edersiniz, eğer kötü olarak yönlendirirseniz o toplumu farklı yerlere kanalize edersiniz. Her meslek önemli ve kutsaldır ama yayıncılık özellikle son dönemde bütün dünyada adeta bir silah yerine kullanılmaktadır."

Konuşmaların ardından kursa katılan yerel medya temsilcilerine sertifikaları verildi.

Törene RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı İnci Özkan, Çankaya Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Namık Kemal Yıldız ve davetliler katıldı.

Yorumlar