RTÜK üyelerinin KKTC ziyareti

- RTÜK Başkanı Yerlikaya ve kurul üyeleri, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
RTÜK üyelerinin KKTC ziyareti

LEFKOŞA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya ve kurul üyeleri, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

KKTC'de temaslarda bulunan RTÜK Başkanı Yerlikaya ve kurul üyeleri, KKTC Yayın Yüksek Kurulu (YYK) üyeleriyle Lefkoşa Merit Otel'de bir araya geldi. Görüşmede, RTÜK ile YYK üst kurulu üyeleri arasında daha önce hazırlanan protokol üzerinde çalışmalar yapıldı.

Heyet daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi.

Görüşme sonrası Yerlikaya ve kurul üyeleri Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber ile makamında bir araya geldi.

Yerlikaya burada yaptığı konuşmada, ziyaretleri kapsamında YYK üyeleriyle görüştüklerini belirterek ortak iletişim alanındaki sorunları ele aldıkalarını söyledi.

Teknolojinin sürekli güncellendiğine ve yenilendiğine dikkati çeken Yerlikaya, tecrübe ve birikimlerin bir arada toplanıp beraberce kullanılmasının faydalı olduğuna inandıklarını sözlerine ekledi.

Siber de karşılıklı görüşmelerde ortak çözümler bulunmasının önemine işaret ederek radyo ve televizyon yayıncılığında etik kurallar çerçevesinde yapılması gerekenin en iyisini arzu ettiklerini dile getirdi.

Yerlikaya ve kurul üyeleri daha sonra Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile görüştü.

Ziyarette Yerlikaya'ya, RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak ile üst kurul üyeleri Hamit Ersoy, Taha Yücel, İsmet Demirdöğen, Nurullah Öztürk, Arif Fırtına, Ebubekir Şahin ve İlhan Taşçı eşlik etti.



Yorumlar