Roma Belediye Başkanı Raggi'den göçmen çıkışı

- Raggi, valilikten kente getirilen göçmenlerin sayısının azaltılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Roma Belediye Başkanı Raggi'den göçmen çıkışı

ROMA (AA) - İtalya'da başkent Roma'nın belediye başkanı Virginia Raggi, valilikten kente getirilen göçmenlerin sayısında kısıtlamaya gidilmesini istedi.

Anamuhalefet partisi 5 Yıldız Hareketinin (M5S) adayı olarak geçen yıl belediye başkanı seçilen Raggi, Afrika'dan Akdeniz'i geçerek İtalya'ya ulaşan ve bu ülkedeki kurallar gereği bölgesel yönetim ve vilayetler düzeyinde paylaştırılan kaçak göçmenlere ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, göç konusunun bu şekilde devam edemeyeceğini, valilikten ve İçişleri Bakanlığından başkente getirilen göçmenlerin sayısının azaltılması için talepte bulunduğunu açıkladı.

Valiliğe yazdığı mektupta, Roma'nın yüksek bir göç baskısına maruz kaldığını ifade eden Raggi, Roma'da yeni gelecek göçmenleri karşılayacak ek barınak yerleri bulmanın imkansız bir hal aldığını bildirdi.

Bu arada, Raggi'nin adayı olduğu M5S'in lideri Beppe Grillo da başkentin metro ve sokaklarında küçük çocuklarıyla dilenen Romanların ve bunların yaşadıkları kent içindeki kampların kaldırılmasını önerdi.

- İktidar ve muhalefet eleştirdi

İktidar ve muhalefetteki sağ partileri, Grillo ve Raggi'nin güne damgasını vuran çıkışlarını seçim manevrası olarak değerlendirdi.

Koalisyon iktidarının büyük ortağı Demokrat Partili (PD) lideri Matteo Renzi, Grillo'nun İtalyanlarla dalga geçtiğini söylerken, PD milletvekili Ernesto Carbone de, ülkede pazar günü yapılan kısmi yerel seçimlerde seçmenden darbe alan M5S'in demagoji yaptığını belirtti.

Muhalefet partilerinden Forza Italia (İtalya İleri) milletvekillerinden Barbara Saltamartini, Raggi'nin çıkışının "inanılmaz" olduğunu aktardı.

Saltamartini "En sonunda, Raggi durumu kavrayabildi. Düne kadar şehri kaderine terk etmiş durumdaydı. Kaybettikleri popülerliklerini telafi etmeye dönük başka bir adım." ifadesini kullandı.

Aşırı sağcı Kuzey Birliği Partisi milletvekili Alessandro Pagano, Raggi'nin ocak ayında göçmenlerden sosyal işlerde faydalanmayı düşündüğünü şimdilerde daha fazla göçmene 'hayır' dediğini bildirdi.

Pagano, "İşte bu M5S'in tutarlılığı, işte bu M5S'in iki yüzlülüğü. Seçimleri kaybettiler ve göçmen ve güvenlik sorununu keşfettiler." dedi.

Yorumlar