Robot süpürge alırken neye dikkat etmeliyim, hangi robot süpürgeyi almalıyım, watt önemli mi, kaç pa olmalı?

Robot süpürge alırken neye dikkat etmeliyim, hangi robot süpürgeyi almalıyım, watt önemli mi, kaç pa olmalı? iRobot, karar aşamasında nelere dikkat etmeliyiz ve aslında doğru bildiğimiz yanlışlar neler, sizler için derledi.

Google Haberlere Abone ol
Robot süpürge alırken neye dikkat etmeliyim?

Robot süpürge alırken nelere dikkat etmeliyiz? Günümüzde robot süpürgeler her evin vazgeçilmezi olma yolunda ilerliyor.  Ev temizliği dendiğinde ilk akla gelen ürün robot süpürgeler olmuşken ve robot süpürgelere olan ilgi bu kadar artmışken iRobot, karar aşamasında nelere dikkat etmeliyiz ve aslında doğru bildiğimiz yanlışlar neler, sizler için derledi. Robot süpürge alırken neye dikkat etmeliyim, hangi robot süpürgeyi almalıyım, watt önemli mi, kaç pa olmalı?

İşte robot süpürgeler hakkında doğru bilinen yanlışlar

ROBOT SÜPÜRGE KAÇ PA OLMALI?

Yanlış bilinen bilgilerin başında çekim performansı geliyor. Aslında çekim performansı, motor gücüne bağlı değildir. Bu yüzden verilen Pa değerleri yanıltıcıdır. Motor gücü yerdeki tozu havalandırırken, yerden kalkan tozun tamamının hazneye aktarılması cihazın altındaki fırçalar ile kurulmuş sistemin performansına bağlıdır. Tüm iRobot Roomba robot süpürgelerde birbirine zıt yönde hareket eden çift fırça sistemi ve kir saptama teknolojisi mevcuttur. Diğer robot süpürgeler ile olan performans farkını farklı tip zeminlerde ve halı üzerinde net bir şekilde gözlemlemek mümkündür.

Robot süpürge alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Robot süpürge alırken nelere dikkat etmeliyiz?

 

HALILARI DA SÜPÜRÜR MÜ, SÜPÜRMESİ GEREKİYOR MU?

Bu konu tamamen yanlış değerlendiriliyor. Çünkü iRobot Roomba robot süpürgeler, yüksek çekim gücü ve patentli çift kauçuk fırça sistemiyle halıları kusursuz şekilde süpürür. Önce halının dibine inmiş kirleri kaldırır, sonra çift kauçuk fırça sistemi sayesinde direkt toz haznesine aktarır.

HARİTA KULLANIMI NASIL OLMALI?

Akıllı haritalama sistemine sahip bir robot süpürge her kullanıcı için olmazsa olmaz değildir. Örneğin eviniz 80 m2 ise ve siz her temizlikte tüm evin süpürülmesini tercih ediyorsanız, evin haritası hafızaya kaydedilmeden de robot süpürgeniz, tüm evinizin temizlik ihtiyacını mükemmel bir şekilde karşılayabilir. Bu noktada ihtiyacınız olmayan navigasyon özellikleri için ek bütçe ayırmak yerine, süpürme performansına odaklanarak bu anlamda en üstün ürünü seçmeniz önemlidir.

ROBOT SÜPÜRGELER KOLTUK ALTLARINA GİRER Mİ?

iRobot evinizdeki en küçük alanlara dahi girip temizlik yapmak için tasarlanmıştır. iRobot Roomba robot süpürgeler 10 cm’e kadar olan boşluklardan geçerek ve kör noktalara ulaşarak kusursuz bir süpürge işlemi sağlar. Öte yandan, robot süpürgenin en ince olanını aramak da doğru bir yaklaşım değildir, çünkü robot süpürge inceldikçe içinde bulunan toz haznesinin kapasitesi de düşecektir. Bundan dolayı ihtiyacınıza göre karar vermeniz uygun bir yaklaşım olacaktır.

DEĞERLİ OBJELERE ZARAR VERME İHTİMALİ VAR MI?

Robot süpürgelerin evdeki değerli objelere zarar vereceği düşüncesi mevcut olsa da iRobot Roomba robot süpürgelerde hassas tampon sistemi mevcuttur. Hassas tampon sistemi sayesinde Roomba robot süpürgeniz bir cisim ile temas ettiğinde ne kendine ne de karşıdaki cisme zarar vermeyecektir. Bunun yanı sıra, Roomba robot süpürgeleri, sanal duvar aparatı ile yaklaşılmasını istemediğiniz her alandan uzak tutmanız mümkündür. Ayrıca Roomba i7, i7+ ve s9+ robot süpürgeler, iRobot Home uygulaması üzerinden yasaklı alan seçimine imkan tanır. Robot süpürgenizin yaklaşmasını istemediğiniz objeler ya da girmesini istemediğiniz alanlar varsa uygulama üzerinden bu alanlara sanal duvarlar çekebilir ve bu alanları yasaklı olarak işaretleyebilirsiniz.

ROBOT SÜPÜRGE ALIRKEN BUNLARA DİKKAT

Robot süpürge alırken göz önünde bulundurmanız gereken önemli diğer noktalar ise şöyle:

1- Kullanacağınız robot süpürgenin evinizin zeminine uygun olduğundan emin olun. Çünkü robot süpürgeler genellikle seramik, mermer, parke ve lamine gibi sert zeminler için uygun iken halı kaplı zeminlerde kullanıma pek elverişli değiller. Robot süpürgenin engel aşabilme yüksekliğini öğrendikten sonra karar vermek daha isabetli olacaktır.

2- Robot süpürgeler, kullandığınız eşyaların altına kolayca girip her köşeyi temizleyebilmesi için eşyalarınızın ayak yüksekliğinin robot süpürgeden daha yüksek olması gerekiyor. Bu nedenle alacağınız robot süpürgenin yüksekliği evinizdeki mobilyaların ayak yüksekliğinden küçük olmalıdır.

3- Daha fazla sensöre sahip robot süpürgeleri tercih edebilirsiniz. Çünkü çok sensörlü robot süpürgeler, mobilyalarınıza daha az çarpar ve temizliği daha iyi yapar. Böylece mobilyalarınız ve robot süpürgeniz çarpma darbelerinden de kurtulmuş olur.

4- Bazı robot süpürgeler hem silme hem de süpürme işlemi yaparken bazı modeller sadece süpürme işlemi yapıyor. Bu nedenle robot süpürge alırken hangi işlemleri yapmasını istediğiniz modele karar verin. Eğer iki işlemi de bir yapabilen modele karar verdiyseniz ıslak paspas özellikli bir robot süpürge almanız daha faydalı olacaktır.

5- Robot süpürgenizi evde yokken çalıştırmak ve dışarıdan yönetmek isterseniz bu durumda Wi-Fi özelliğine sahip akıllı robot süpürge modellerini tercih etmeniz sizin için daha uygun olacaktır.

6- Eviniz çok büyük değilse pil ömrü sizin için sorun teşkil etmez. Bu nedenle uzun pil ömrü sunan modeller değil de daha orta modeller tercih edebilirsiniz. Bu size ekonomik açıdan avantaj sağlayacaktır.

7- Yüksek ses sizi rahatsız ediyorsa ses seviyesi düş olan modelleri tercih etmeniz sizin için daha ideal olacaktır.

8- Yüksek çekim gücüne sahip olan modeller arasından seçim yapmaya dikkat edin.

9- HEPA filtreli modelleri tercih etmeye özen gösterin. Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı anlamına gelen HEPA filtreler, havada asılı olan partikülleri içine çekerler. Havada yer alan partiküllerin çevreye zarar vermemesi ya da verdiği zararın en aza indirgenmesi için HEPA filtre kullanımları tercih edilir.

10- Kullanım kolaylığı sunan modelleri tercih etmeye özen gösterin.


 

Yorumlar