Rıza Sarraf ve savcının oyunu duruşmada deşifre oldu

ABD'deki kumpas davasında mahkeme ve Sarraf'ın anlaşmalı oyunları deşifre oldu. Mahkemenin asıl hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye ekonomisi olduğu açık bir şekilde deşifre oldu. Sarraf daha sonraki konuşmasında kendi ağzıyla yalanladığı halde hiç gereği yokken önce Vakıf Bank ile Ziraat Bankası'nın isimlerini telafuz etti, sonra da onlarla bağlantılı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Eski Bakan Babacan'ın isimlerini mahkeme kayıtlarına geçirdi. Sarraf, Vakfı ve Ziraat'in de İran ile ticaret yapmak istediklerini, talimatın dönemin başkanından geldiğini duyduğunu ileri sürdü. Ancak isimler kayda geçtikten sonra da, "Vakıf ile Ziraat"in böyle bir ticareti kabul etmediğini söyledi. Sarraf bu şekilde hiç gereği yokken Türk ekonomisinin iki önemli bankasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isimlerini mahkeme kayıtlarına geçirtmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf ve savcının oyunu duruşmada deşifre oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD'de FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasında yasadışı yollarla ürettiği sahte delillerle kurulan 'kumpas mahkemesi'nin asıl hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk ekonomisi olduğu açıkça ortaya çıktı. Başından beri kumpası kuranların eline verdiği ifadeleri mahkemede ustaca okuyan Rıza Sarraf, mahkemenin savcısıyla birlikte nasıl bir oyunun içinde olduklarını kendi ifadeleriyle ortaya koydu. 

Mahkemede Halk Bankası üzerinden İran ile yapılan ticareti anlatmaya çalışan Rıza Sarraf, hiç gereği yokken, savcının da teşvikiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Eski Bakan Ali Babacan'ın ve Vakıf Bank ile Ziraat Bankası'nın isimlerini mahkeme tutanaklarına geçirdi. 

Sarraf, duruşmada Vakıf Bank ile Ziraat Bankası'nın da İran ile ticaret yapmak istediğini söyledi. Bunu söylerken de iki bankanın bu yönde karar almasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın talimatınının olduğunu Zafer Çağlayan'dan duyduğunu ileri sürdü. Sarraf'ın dönemin başbakanı ifadesini kullandığı konuşma sırasında savcı özellikle "dönemin başbakanı kimdi?" diye sordu. Sarraf da yüksek bir sesle "Recep Tayyip Erdoğan" ismini zikretti. Erdoğan'ın ismini mahkeme tutanaklarına geçirmeyi başaran Sarraf ve savcı, konuşmaların ileriki aşamalarında nasıl bir oyun içinde olduklarını kendi elleriyle ortaya koydular. Çünkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hareket ettiklerini söyledikleri iki bankanın da İran ile ticareti kabul etmediklerini de mahkeme tutanaklarına geçirdiler.

Her iki banka İran ile böyle bir ticarete girmediği halde, (çünkü Sarraf konuşmasının ileriki aşamasında kabul etmediklerini söyledi) mahkeme salonunda isimlerinin zikredilmesi, üstelik de onlarla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin de bu yolla tutanaklara geçirtilmesi ortada oynanan oyunu açıkça deşifre etmiş oldu.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ İDDİASI

Öte yandan Rıza Sarraf'ın, Zafer Çağlayan'dan duyduğunu belirterek, "Erdoğan'ın talimat verdiğini bana Zafer Çağlayan söyledi" şeklinde üçüncü taraftan duyum şeklinde ifade vermesinin Türkiye'de bazı medya kuruluşları tarafından, "Rıza Sarraf: Erdoğan bana Vakıf Bank ve Ziraat Bankası ile iş yapmam için talimat verdi" şeklinde haberleştirilmesi de dikkat çekti. 

Yorumlar

ihsan kahpenin dölü iftiralara devam ediyor mal varlıklarına el konsun hakkında rüşvet vermekten dava açılsın abd den istensin