Rıza Sarraf davasında flaş gelişme

Rıza Sarraf ve Halk Bank Müdür Yardımcısının tutuklu yargılandığı ABD'deki mahkemede, mahkeme heyeti, "Türk hükümeti ile FETÖ arasında neler olduğu" konusunun araştırılması için bir bilirkişi tayin edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf davasında flaş gelişme

-Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD yargısının FETÖ'nün kumpas belgeleriyle rehin tuttuğu Rıza Sarraf davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Rıza Sarraf davasında mahkemeye sunulan delillerin tamamının Türkiye'deki 17-25 Aralık kumpası sırasında hazırlandığı ortaya çıkması üzerine mahkeme yeni bir karar aldı. Mahkeme heyeti, FETÖ ile Türkiye hükümeti arasında neler yaşandığına yönelik bir araştırma yapılması için bilirkişi heyeti tayin edilmesini istedi. 

İki taraf bir araya gelerek bilirkişinin kim ya da kimler olacağına karar verecek. 'Bu konunun aydınlanması için iyi olur' dedi hakim. Duruşma sonrası savcılık ve Atilla'nın avukatları bir araya geldi ve bilirkişi için görüştüler. Ancak bu bilirkişi ya da kişiler kim ya da kimler olacak halen belli değil.

Rıza Sarraf davasında mahkemeye sunulan 3 bin 500'den fazla delil ve dosyanın tamamının FETÖ savcıları ve polisleri tarafından kurulan 17-25 Aralık kumpasında üretilen belgeler olduğu Rıza Sarraf ve Halk Bank Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın avukatları tarafından mahkemede dillendirilmişti. 

Yorumlar