Rio'daki iki milli güreşçimiz finale kaldı

Rio 2016 Olimpiyatları'nda bir türlü yüzü gülmeyen Türkiye'ye milli güreşçilerden iyi haber var

Google Haberlere Abone ol
Rio'daki iki milli güreşçimiz finale kaldı
Türkiye'nin bu yıl beklenen performansı gösteremediği 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'da yüzler milli güreşçilerle gülmeye başladı. Şu ana kadar alınan madalyaların çoğu güreş alanındayken bugün yine güreşçilerimizden iyi haber geldi. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stilde mücadele eden milli sporcular Taha Akgül ve Selim Yaşar, finale çıktı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen serbest stil 125 kilo yarı final müsabakasında, milli güreşçi Taha Akgül ile Ermeni Levan Berianidze karşılaştı. Son iki yılın dünya şampiyonu Taha Akgül, Berianidze karşısında 3-1 galip gelerek adını finale yazdırdı. Milli güreşçi, finalde İranlı Komeil Nemat Ghasemi ile eşleşti.

İlk turu maç yapmadan geçen Taha, ikinci turda Moğol Chuluunbat Jargalsaikhan, çeyrek finalde de Belaruslu İbrahim Saidau karşısında sayı üstünlüğüyle galip gelmişti.

ABD'Lİ RAKİBİNİ YENEREK FİNALE YÜKSELDİ

Diğer milli sporcu Selim Yaşar da erkekler serbest stil 86 kilo yarı finalinde ABD'li J'den Michael Tbory Cox'u 3-1 yenerek finale yükseldi. Milli güreşçinin finaldeki rakibi, son iki yılın dünya şampiyonu Rus Abdulrashid Sadulaev oldu.

Selim Yaşar, ilk turu maç yapmadan geçmiş, ikinci turda Porto Rikolu Jaime Yusept Espinal, çeyrek finalde de Kübalı Reineris Salas Perez'i 3-1'lik skorlarla elemişti.

BAKAN KILI DA İZLEDİ

Madalyayı garantileyen Taha Akgül ve Selim Yaşar'ın final maçlarına çıkacağı akşam seansı, TSİ 22.00'de başlayacak. Bu arada güreş karşılaşmalarını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de izledi.
 

Yorumlar