Rio 2016 yolunda tarihi başarılar

- 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde eden milli sporcular, kota alma sürecinde elde ettikleri tarihi başarılarla dikkati çekiyor - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: "Rio 2016'ya kota alma sürecinde sporcularımızdan gelen tarihi başarılar, bizleri gelecek adına umutlandırıyor"

Google Haberlere Abone ol
Rio 2016 yolunda tarihi başarılar

ANKARA (AA) - 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde eden milli sporcular, kota alma sürecinde elde ettikleri tarihi başarılarla dikkati çekiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kota alma süreci bütün hızıyla devam ederken, milli sporcular da tarihe geçen başarılara imza atıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rio 2016'ya kota alma sürecinde sporculardan gelen tarihi başarıların, kendilerini gelecek adına umutlandırdığını belirterek, "Milli sporcularımız, Rio 2016 sürecinde Türk spor tarihine geçen önemli başarı hikayelerine imza atıyor. Cimnastikten, kadın goalball branşına kadar birçok farklı dalda tarihi başarılar kazanıldı. Oyunlar için artık az bir zaman kaldı. Bu kritik süreçte sporcularımızdan gelen tarihi başarılar, bizleri gelecek adına umutlandırıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, şu ana kadar 148 sporcunun kota aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sayının ilerleyen günlerde daha da artacağına inanıyorum. Milli sporcularımız, oldukça yoğun geçen kota takviminde kariyerlerine önemli bir sayfa eklemek için mücadelelerini sürdürüyor. Art arda gelen güzel başarı hikayelerinin, diğer sporcularımız için de ayrı bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum. Süreç içinde bu güzel başarı hikayelerinin artacağını ümit ediyorum."

- Tarihe geçen sporcular


Açıklamada, olimpiyatlara kota alma sürecinde tarihe geçen, ilkleri başaran sporculara da yer verildi.

Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in 4 branşta birden A barajını geçerek bir ilke imza attığı hatırlatılırken, İrem Karamete'nin, olimpiyatlara kota alarak giden ilk Türk eskrimci olduğu kaydedildi.

Erkekler artistik cimnastikte, Türkiye'nin 108 yıllık olimpiyat hasretine son veren Ferhat Arıcan ve 56 yıl aradan sonra Türk biniciliğini olimpiyata taşıyan Ömer Karaevli'den de bahsedilirken, Kadın Goalball Milli Takımı'nın, bu kategoride Türkiye'yi ilk kez paralimpik oyunlarında temsil edeceği belirtildi.

Yorumlar