Richard Teng kimdir? CZ'den sonra Binance CEO'su olan Richard Teng kim?

CZ, Binance'nin başına CEO olarak Richard Teng'in getirildiğini duyurdu. Teng, ilk açıklamasında önemli noktalara işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
CZ'den sonra Richard Teng yeni CEO oldu

Binance CEO'su değişti. CZ'den boşalan koltuğa Richard Teng getirildi. 

RİCHARD TENG KİMDİR?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Changpeng Zhao’dan sonra yeni CEO’su Richard Teng oldu. Teng, daha önce şirketin Avrupa ve Asya operasyonlarını yönetmiş bir isim.

Richard Teng, on yılı aşan finansal hizmetler ve düzenleme tecrübesine sahip bir yönetici. Binance'de MENA Bölge Başkanı olarak görev yapan Teng, stratejik ortaklıklar kurma, yenilik ekosistemini teşvik etme ve bölgesel kripto para ekosistemini genişletme konularında ekip liderliği yapıyor. Politika yapıcılar, düzenleyiciler ve endüstri oyuncuları ile yakın çalışmaları sayesinde, iş büyümesini uyumlu ve sürdürülebilir bir şekilde ilerletiyor.

Teng, finansal hizmetler ve düzenleyici deneyim alanında on yılı aşkın bir süredir sektörde önemli bir isim. Binance'in MENA bölgesi başkanı olarak görev yapan Teng, bölgede stratejik ortaklıklar kuruyor, yenilikçi bir ekosistem oluşturuyor ve bölgesel kripto para ekosistemini genişletiyor. Politika yapıcılar, düzenleyiciler ve sektör oyuncularıyla yakın iş birliği içinde bulunan Teng, işin büyümesini uyumlu ve sürdürülebilir bir şekilde ilerletmeyi amaçlıyor.

Teng, Binance'e katılmadan önce Abu Dhabi Global Market'te Finansal Hizmetler Düzenleme Otoritesi'nin CEO'su olarak görev yapmış ve dünyanın önde gelen yenilikçi düzenleyicilerinden biri olarak kabiliyetlerini sergilemiştir. Ayrıca, Singapur Borsası'nda (SGX) Baş Düzenleme Sorumlusu ve Singapur Para Otoritesi'nde Kurumsal Finans Direktörü olarak önemli roller üstlenmiştir. Richard, Batı Avustralya Üniversitesi'nden Uygulamalı Finans alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Teng, X resmi hesabından şirketin geleceğine dair açıklamalar yaptı.

İşte CZ’nin seçtiği yeni CEO’nun yaptığı açıklamanın tamamı:

“Binance’in yeni CEO’su olarak göreve başlamaktan onur duyuyor ve büyük bir tevazu gösteriyorum.

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsasını işletiyoruz. 150 milyon kullanıcımız ve binlerce çalışanımız tarafından bize duyulan güven, ciddiye aldığım ve değer verdiğim bir sorumluluktur.

CZ ve liderlik ekibimizin desteğiyle, temel misyonumuz olan para özgürlüğüne ulaşırken hissedarlarımızın beklentilerini karşılamaya ve aşmaya devam edebilmek için bu görevi kabul ettim.

Binance’in bugün üzerinde durduğu temel her zamankinden daha güçlü.

Parlak bir gelecek sağlamak için, son otuz yıllık finansal hizmetler ve düzenleme deneyimim boyunca öğrendiğim her şeyi olağanüstü, yenilikçi ve kararlı ekibimize rehberlik etmek için kullanmayı amaçlıyorum.

Odak noktam şunlar olacak

1) Kullanıcılara şirketin mali gücü, emniyeti ve güvenliğinden emin olabilecekleri konusunda güvence vermek

2) Önemli tüketici korumaları sağlarken inovasyonu teşvik eden yüksek standartları küresel olarak korumak için düzenleyicilerle işbirliği yapmak

3) Web3’ün büyümesini ve benimsenmesini sağlamak için ortaklarla birlikte çalışmak

Burada kalmaya kararlıyız. Lütfen bana destek verin. Önümüzdeki günler için heyecanlıyım!”

Yorumlar