Reyhanın (fesleğen) bilinmeyen faydaları

Reyhanın bilinmeyen faydaları bulunuyor. Özellikle kozmetik ve ilaç sektöründe çok kullanılan reyhan, sinir sisteminin güçlendirilmesi ve zihinsel aktivitelerin arttırılması için birebirdir.

Google Haberlere Abone ol
Reyhanın (fesleğen) bilinmeyen faydaları

Reyhanın bilinmeyen faydaları saymakla bitmez. Özelilkle sinir hastalıkları ve zihin yorgunluğu çeken insanların tercih etmeleri gereken bir numaralı bitki reyhandır. İnsan sağlığını koruyucu etkisi olan bitkilerden birisi de fesleğendir. Bu bitkiler hem mutfaklarda, hem de kozmetik ve ilaç sektöründe geniş yer kaplıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde fesleğen ‘’kutsal bitki’’ olarak kabul edilir.

Reyhan’ın anavatanı İran olarak bilinir. Ancak günümüzde Orta Asya, Kafkasya ve Uzakdoğu’ya da yayılmıştır. Hatta bu bitki Hindistan’da ‘krallara layık aromatik bitki’ olarak kabul ediliyor. Bitkinin en dikkat çeken faydaları arasında sinir sistemini güçlendirmesi ve zihinsel aktivitelerin artmasına yardımcı olması bulunur.

Reyhanın birkaç çeşidi bulunur. Örneğin, Asya reyhanı, Akdeniz reyhanı, limonlu fesleğen, mor fesleğen ve beyaz fesleğen gibi. En çok kullanılanı ise kokulu yeşil ya da mor renkte olan reyhanlardır.

Reyhan C, B2, PP vitaminleri, mineral ve karoten maddeleri bakımından zengindir.

Reyhanın (fesleğen) bilinmeyen faydaları

Reyhanın antiseptik ve yara iyileştirici özellikleri bulunur. İçerdiği C ve P vitaminleri sayesinde kan damarlarının duvarlarını kuvvetlendirir. Bir diğer faydası ise A vitamini sayesinde cildin, saçın ve tırnakların sağlığını korur.

Reyhanın (fesleğen) bilinmeyen faydaları

Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar. Bağırsak ve mide hastalıkları ile mücadele eder. İçerdiği enzimler sayesinde vücuttaki fazla yağ oranını yakarak, istenmeyen kilolardan kurtulmaya yardımcı olur. Bunların dışında reyhan kalorisi düşük bir bitkidir. Bu sebeple reyhanı çorba ve salatalara eklemekten korkmayın.

Reyhanın (fesleğen) bilinmeyen faydaları

Reyhanın (fesleğen) bilinmeyen faydaları

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar