Resulayn'da 683 roket lançeri ele geçirildi

Resulayn'da Barış Pınarı Harekatı'nın ardından devam eden arama-tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü YPG/PKK'nın bırakarak kaçtığı silah, mühimmat ve tuzaklar bulunmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Resulayn'da 683 roket lançeri ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütünden arındırılan Rasulayn'da arama-tarama faalieytleri sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından günlük olarak bölgede gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapılmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından bugün yapılan bilgilendirmede bölgede süren arama-tarama faaliyetlerinde 683 roket lançeri ve 93 adet el yapımı patlayıcı (EPY) kalıbının ele geçirildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı ile Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad ve Rasulayn’da terör örgütü PKK/YPG’yi etkisiz hale getiren komandolarımız, güvenli bölgenin tesisi için arama-tarama faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Rasulayn’da terör örgütü PKK/YPG’nin silah imalathanesine dönüştürdüğü tek katlı bir bina tespit edildi. Binada yapılan aramalarda 288’i sehpaya monteli, 395’i de sehpasız olmak üzere toplam 683 adet roket lançeri ele geçirildi. Aynı binada 45 adet silindirik EYP kabı ve 48 adet claymore tipi EYP kabı olmak üzere toplam 93 adet de EYP kabı ele geçirildi" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar