Resul Tosun kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Resul Tosun kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, milletvekilliği yaptı mı, asıl mesleği nedir, hangi gazetede yazarlık yaptı? İşte Resul Tosun biyografisi ve özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Resul Tosun kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Resul Tosun kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, asıl mesleği nedir, nerelerde çalıştı, ne zaman milletvekilliği yaptı, hangi gazetelerde yazıyor? Katıldığı televizyon programlarında genelde AK Parti yanlısı yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Resul Tosun, yaptığı yorumlar ve ortaya koyduğu tespitlerle de adından söz ettiriyor. Peki, Resul Tosun kimdir? İşte Resul Tosun biyografisi ve özgeçmişi:

Resul Tosun aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir?
Eski AK Parti Milletvekili ve Yazar Resul Tosun

 

İşte Resul Tosun biyografisi: 

Resul Tosun 1956 yılında Tokat'ın Artova ilçesinde doğdu. 

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 'nde master yapmıştır.

Mesleği gazeteci yazarlıktır. Yörünge Dergisi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve yöneticisi, Adım Holding ve Telif Hakları Ajansı kurucu üyesi, Tokat Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, Birlik Vakfı Dış İlişkiler Enstitüsü kurucu üyesi, Sanatçılar Derneği üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

Evli, üç çocukludur, İngilizce ve Arapça bilir.

Resul Tosun kimdir
Resul Tosun

 

Özetlersek; 

Resul Tosun aslen Tokatlı'dır.

63 yaşındadır.

Asıl mesleği ilahiyatçı yazardır.

Star Gazetesi'nde yazıları çıkmaya devam eden Resul Tosun son yazısında Saadet Partisi'ndeki değişim sinyalleriyle ilgili yorumlarda bulunmuştu. 

Tosun'un şu ifadeler dikkat çekmişti: 

Bence Oğuzhan bey "Erbakan Hocamızdan sonra, Saadet Partisi'nde görev yapan kardeşlerimiz, sadece iktidarı tenkit etmekle yetindiler. Böyle olunca, ahlaki ve manevi değerleri savunduğu için, Saadet Partisi'ni destekleyenlerin desteği azaldı. Bu destek azaldığından dolayı, bir önceki seçimde milletvekili çıkaramadık." derken açık bir özeleştiri yaparak söylemin değişmesi gerektiğine işaret ediyor.

Başkan Erdoğan'a ve AK Parti'ye yapılan sert eleştirinin Milli Görüş'ün kardeşlik anlayışıyla da bağdaşmadığına işaret etmiş oluyor.

Bu yaklaşım isabetli bir yaklaşımdır.

Resul Tosun kimdir
Resul Tosun

 

Hem siyasi açıdan hem de fikri açıdan. Doğrusu ben de özellikle Müslümanların birbirilerini sadece siyasi farklılık sebebiyle kıracak söylemler geliştirmelerini yanlış bulanlardanım. Bunu hem yazıyorum hem de çıktığım programlarda açıkça söylüyorum.

Partisini değiştirmiş insana dinini değiştirmiş muamelesi Müslümana yakışmaz.

Allah için onca ithama rağmen ne Başkan Erdoğan ne AK Parti sözcüleri SP'yi üzecek açıklama bir yana tek kelime bile sarf etmemişlerdir. AK Parti adına yetkisi olmadığı halde kimilerinin yaptığı çıkışlar da AK Parti'yi bağlamaz.

SP, Cumhur İttifakı'na katılır ya da katılmaz orası kendilerinin bileceği bir iştir. Ama din kardeşlerine düşman muamelesi yapmak SP'yi büyütmeyecektir. Bence Oğuzhan bey bu gerçeği görmüş ve gereken ikazı yapmıştır.

Bildiğim kadarıyla SP'nin genel kurul vakti yaklaştı.


 

Yorumlar