Resmi Gazete de artık dijital

Son dönemlerde artan teknoloji ile yazılı materyallerin sadece dijital ortamda var olması dünya genelinde giderek daha sık görülen bir uygulama halini alırken, Türkiye'de resmi kurumlardan da bu yönde adımlar gelmeye başladı. Resmi Gazete önümüzdeki dönemlerde sadece dijital ortamda okurlarıyla buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Resmi Gazete de artık dijital

Son dönemlerde dünya genelinde çok sayıda basın kuruluşu bütçelerinin büyük çoğunluğunu dijital bölümlerine ayırırken, kimi dev kuruluşlar da basılı gazeteyi bırakarak sadece internet ortamında var olma kararı aldı.

Dünya genelinde yaşanan bu değişim ve dijital dönüşüme Türkiye'deki yayın kuruluşları da ayak uydururken, devletin resmi gazetesinden de bu yönde bir adım geldi.

Resmi Gazete sadece dijital ortamda olacak

7 Ekim 1920'de kurulan ve ilk sayısını da 7 Şubat 1921 yılında çıkaran Resmi Gazete, yüzyıllık serüvenin ardından kağıt bölümünü kapattı. 14 Eylül 2018 Cuma günü 130 personele ‘son iş günü' tebliği yapıldı. Bazıları işçi statüsünde olan personel, bu hafta yeni kurumlarına dağıtıldı.

Aylık 2 bin basımı vardı

Bir yandan djital çağa ayak uydurma hazırlıklarını yürüten kurum diğer yandan da basılı gazete sayısını aralıklarla düşürmüştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararlar yayınlanan gazete son dönemlerde 2 bin baskı yapıyordu.

Herkesin bir tık uzağında

Resmi Gazete artık sadece dijital olarak hazırlanacak. Bundan sonraki dönemde kullanıcılar gerek bilgisayar ve tabletlerinden gerekse de cep telefonlarından tek bir tıkla Resmi Gazete'nin tüm sayılarına ve içeriklerine ulaşabilecekler.

Yorumlar