Reşat Nazmi Oral nerelidir, kimdir?

FETÖ'nin gizli yapılanmasında onlarca yıl görev aldığı belirlenen Reşat Nazmi Oral nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Reşat Nazmi Oral nerelidir, kimdir?

FETÖ'nün mahrem yapılanmasında Emniyet'in en üst düzey ismi olduğu ileri sürülen Reşat Nazmi Oral aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır, merak konusu oldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatınca ortaklaşa yürütülen çalışmalarda, Reşat Nazmi Oral'ın örgütün mahrem yapılanması içerisinde önemli görevlerde bulunduğu tespit edildi

Reşat Nazmi Oral, yakalanıncaya kadar, Ankara'da avukatlık yapan sıradan bir vatandaş olarak görünüyordu.

Oral, Ankara Barosu'na 15747 sicil numarasıyla kayıtlı bir avukattır.

Örgütteki kod adı Usame Metin.

Örgüte katılım tarihi 1983.

Reşat Nazmi Oral'ın örgütün "Eğitim danışmanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Temsilcisi, 2. Ordu İmamı ve Avukat Yapılanması İmamı" olarak görevlerde bulunduğu öğrenildi.

Önal'a kod adının bizzat örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından verildiği belirtiliyor. 

Oral'ın emrinde oldukları belirlenen TSK'ye sızan örgüt mensuplarından 31 üst düzey subaydan 12'sinin 15 Temmuz hain darbe girişiminde etkin rol oynadığı tespit edildi.

MİT ve Emniyet'in titiz çalışmaları sonucu yakayı ele veren Reşat Nazmi Oral örgütteki 35 yılının 19 yılını gizli yapılanmada geçirdiğini anlattığı öğrenildi. 

Oral'ın terör örgütünün üst düzey isimlerinden kimlerle irtibatta olduğunu tek tek anlattığı kaydedildi.

Oral, 29 Temmuz 2019'da yakalandı, 9 Ağustos 2019 ise tutuklandı.

FBI BELGELERİNDE ADI VARDI 

Reşat Nazmi Oral'ın adını Türkiye ilk olarak, FETÖ'nün Emniyet'teki en üst düzey imamı olarak bilinen "Kozanlı Ömer" kod adlı Osman Hilmi Özdil'in FBI sorgulanması esnasında duymuştu. FBI, sorgulama sonrasında Türkiye'ye gönderdiği belgelerde, Özdil'in üzerinden birçok isme ait kart ve bilgiler bulunduğu bunlardan birinin de Reşat Nazmi Oral olduğu belirtilmişti. Oral'a ait kartın üzerinde "Evrensel Hukuk Bürosu Avukatı" titri bulunuyordu.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar