"Renault, e.dams'da Buemi ve Prost ile devam edecek"

İSTANBUL (AA) - Renault e.dams 2016-17 FIA Formula E Şampiyonasında Sebastien Buemi ve Nicolas Prost ile yoluna devam ediyor. Sebastien ve Nicolas üst üste 3....

Google Haberlere Abone ol
"Renault, e.dams'da Buemi ve Prost ile devam edecek"

İSTANBUL (AA) - Renault e.dams 2016-17 FIA Formula E Şampiyonasında Sebastien Buemi ve Nicolas Prost ile yoluna devam ediyor. Sebastien ve Nicolas üst üste 3. yılda da ortaklıklarını devam ettirecek.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, 2 pilot bugüne kadar 7 galibiyet elde etti ve açılış niteliğindeki 2014-15 Takımlar unvanında Renault e.dams'a büyük katkı sağladı. Renault e.dams 7 puanlık avantajla Takımlar Şampiyonasının lideri durumunda.

Bir sonraki sezon için pilotların açıklanması Renault e.dams'ın uzun vadeli vizyonunu gözler önüne seriyor. Renault ve e.dams sağlam bir platform yaratmak için ortaklıklarını devam ettirecek koşulları bu yılın başlarında sonuca kavuşturdular. Bu sayede daha da ilerlemeleri mümkün olacak ve Renault'nun giderek büyüyen elektrikli otomobil pazarında teknik ve pazarlama hedeflerini gerçekleştirmesi mümkün olacak.

Takım Direktörü Alain Prost, "Bazı kararları vermek çok zorken bazıları ise gayet mantıklıdır. Biz mantıklı bir karar verdik. Sebastien hızını şu ana kadar 3 galibiyetle gözler önüne serdi ve art arda 2. senede de şampiyona için mücadele ediyor. Nicolas ise, kararlılığını devam ettirdi ve bir dizi iyi sonuçlar almayı başardı. Bizler de bunun üzerine daha fazlasını koyup yılı başarılı biçimde kapatabilir ve birlikte üçüncü sezonda daha başarılı olabiliriz." dedi.

Buemi ise, "Önümüzdeki sene Renault e.dams ile yarışacağımı bilmek yılın bu noktasında tam bir itici güç etkisi yaratacak. Tamamen Pilotlar Şampiyonu unvanını elde etmeye odaklandım, bu noktada önümüzdeki sezon da bu takımda olacağımı bilmek çok motive edici bir duygu. Burada işler gayet iyi gidiyor. Takım çok uyumlu, Renault'dan sağlam bir destek alıyoruz ve hem Nicolas hem de ben tamamlayıcı olmaya gayret ediyoruz. Aynı takım ve kadro ile devam etmek şampiyona büyüme aşamasındayken oldukça pozitif bir durum yaratıyor." ifadelerini kullandı.

Renault e.dams en iyi Formula E takımları arasında yer aldığını belirten Prost, "Renault e.dams'ın teknik açıdan bu işe kendini adaması çok başarılı sonuçlar sağlıyor ve bizler pistlerin en hızlı otomobillerinden birine sahibiz. Bu ivmeyi önümüzdeki sezon daha da ileriye taşıyacağımızdan eminim ve takımla birlikte üçüncü senede de birlikte olacağım için çok mutluyum." şeklinde konuştu.


Yorumlar