Renault 100.000'inci elektrikli otomobilini sattı

İlk elektrikli otomobilinin tanıtımının üzerinden 5 yıl geçen Renault, 100 bininci elektrikli otomobilini de teslim etti.

Google Haberlere Abone ol
Renault 100.000'inci elektrikli otomobilini sattı
Renault'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, 2016'nın ilk yarısında 15 binden fazla elektrikli otomobil satarak bir önceki yıla kıyasla yüzde 32'lik artış kaydetti. Elde edilen bu başarı Renault'nun Avrupa liderliğini bir kez daha teyit etti. Avrupa yollarındaki her 4 elektrikli otomobilden 1'i Renault markasına aitken, Fransa'daki tüm elektrikli otomobillerin yarısı Renault markalı.

Renault'nun elektrikli otomobil alanında en büyük pazarlarının başında Fransa, Norveç, İngiltere ve Almanya geliyor.

"Elektrikli otomobil müşterileri her geçen yıl artıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Elektrikli Araç Direktörü Eric Feunteun, elektrikli otomobil müşterilerinin her geçen yıl arttığını belirterek, "Renault da süregelen inovasyonları ve altyapıya verdiği önemle bu gelişime büyük katkı sağlıyor. ZOE açısından yüzde 98 seviyesinde bulunan müşteri memnuniyetimiz daha da ileri gitme konusunda bizi cesaretlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Renault'nun müşterilerinin artan gereksinimlerini karşılayacak biçimde piyasadaki en kapsamlı yüzde 100 elektrikli otomobil yelpazesine sahip olduğu bilgisini veren Feunteun, Avrupa'nın en çok satan elektrikli otomobili ZOE'nin yüzde 23'ü aşan pazar payıyla elektrikli binek otomobiller pazarını domine ettiğini aktardı.

Yorumlar