Rektör Gür ve eşi hakkında soruşturma başlatıldı

FETÖ'nün kripto yapılanması içinde yer almakla suçlanan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ile eşi Mehtap Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı. Her iki ismin 17-25 Aralık'tan sonra kimliklerini gizleyerek FETÖ üyeliklerini sürdürdükleri iddia ediliyor. AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar iki ismin kripto isim olduğunu gösteren bazı belgeleri basınla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Gür ve eşi hakkında soruşturma başlatıldı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Hakkında FETÖ'nün kripto üyeleri arasında olduğuna yönelik iddialar ortaya atılan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN ) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür hakkında soruşturma başlatıldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN ) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür hakkında basında çıkan iddialar üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Son zamanlarda Gaziantep Üniversitesi Rektörü hakkında basında çıkan haberlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca araştırma ve soruşturmaya başlanılmış olup, tüm iddialar incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU ? 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, dün sosyal medya hesabından çok konuşulacak belgeler paylaşmıştı. Tayyar’ın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve eşi Mehtap Yılmaz’a ait olduğunu iddia ettiği yazışmalar 2016 yılı tarihiyle dikkat çekiyor. Tayyar’ın resmi twitter hesabından kamuoyuna duyurduğu yazışmalarda, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e övgüler ve bağlılık ifadeleri de ‘rektörü kim koruyor’ sorusuna cevap niteliği taşıyor... Meğer, sadece Rektör değil, meşhur (!) eşi de Pensilvanya’nın hizmetindeymiş.

Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya üzerinden yaptığı şok paylaşımlarda, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ve eşi Mehtap Yılmaz’a ait mesajları ve mailleri de, FETÖ elebaşına hem de 15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre önce methiyeler diziliyor.

İşte, Ali Gür’ün eşi Mehtap Yılmaz’ın darbe girişimİnden kısa süre önce FETÖ elebaşına gönderdiği o mail... Milletvekili Şamil Tayyar’ın açıkladığı, maildeki tarihe dikkat!

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı 15 Temmuz hain darbe girişiminden kısa süre önce, Ali Gür’ün eşi olan gazeteci Mehtap Yılmaz tarafından Pensilvanya’ya ulaştırılması için gönderilen ve methiyeler içeren skandal mail de ortaya çıktı.

Bu da FETÖ elebaşından Mehtap Yılmaz’a gönderilen cevap...

Pensilvanya’ya bağlılık ifadeleri var!

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e övgüler ve bağlılık ifadeleri yer alan bu belgeler hukukçular tarafından da çok ciddi suç delili olarak gösteriliyor.

Gazeteci Mehtap Yılmaz’a ait yazışmalardaki tarihlerin 2014 ve 2016 yılında olması da dikkatlerden kaçmadı. 17-25 Aralık olayları sonrasında yapılan yazışmalarda, FETÖ elebaşının dizinin dibindeki isim olan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz hesabına gönderilen mail de “Biz ne söylersek, ne yaparsak yapalım kalbimizde muhterem hocamızın açtığı o nur kapısı her zaman olacaktır” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

erdem erdem üniversiteden atılan fetöcülerin gazına gelen ergenekoncu şamil gene rezil olacak desenize.