Reklam engelleyici kullananlar Youtube izleyemeyecek

Youtube, reklam engelleyici kullananlara yönelik bir yaptırım kararı aldı. Buna göre reklam engelleyici kullananlar 3 vidodan sonra bir daha da video izleyemeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Reklam engelleyici kullananlara kötü haber

Youtube'ın reklam engelleyici kullananlara karşı aldığı yeni önlem çok konuşulacak gibi duruyor. Zira Youtube, reklam engelleyici kullananlara ceza vermeye başladı. Reddit gibi sosyal medya platformlarında, ekran görüntüleri paylaşılıyor. Bu görüntüler, kullanıcıları üç video izledikten sonra oynatıcılarının engelleneceği konusunda uyarıyor.

Uyarı, reklam engelleyicilerin devre dışı bırakılmadığı takdirde YouTube'un videoların oynatılmasını engelleyeceğini belirtiyor. Bildirimde, "Reklamlar, YouTube'un dünya çapındaki milyarlarca kullanıcıya ücretsiz hizmet sunmasını sağlıyor" deniliyor. Reklamsız bir seçenek için şirket, kullanıcılara YouTube Premium aboneliği satın almalarını öneriyor ve böylece "içerik oluşturucuların hala ödeme alabileceğini" belirtiyor. Bu uyarılardan önce, YouTube sadece reklam engelleyici kullanıcılarına pop-up bildirimleri gösteriyor ve bu durumun web sitesinin Hizmet Şartları'na aykırı olduğunu hatırlatıyordu. Sonunda, kullanıcıların bildirimleri okumak için zaman ayırmasını sağlamak amacıyla bir zamanlayıcı da eklenmiş.

YouTube, reklam engelleyici kullananları engellemekle tehdit ediyor. Web sitesi, bu yeni uyarıların bir deneyin parçası olduğunu doğruladı. Bir sözcü, YouTube'un "reklam engelleyicileri etkinleştirilmiş kullanıcıları reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium'u denemeye teşvik etmek için küçük bir deney yürüttüğünü" ve YouTube'un "kullanıcıların reklam engelleyicileri kullanmaya devam ettiği aşırı durumlarda" oynatmayı geçici olarak devre dışı bırakabileceğini ifade etti.

Şu anda bu test sadece sınırlı sayıda kullanıcıyı etkiliyor ve YouTube, testin ne kadar kullanıcıyı ve hangi bölgeleri içerdiğini açıklamadı. Reklamlardan büyük ölçüde gelir elde eden bu web sitesi, son üç çeyrekte reklam gelirinde düşüş yaşadığı için, bu testin etkili olduğu takdirde dünya genelinde daha fazla kullanıcıya yayılmasının şaşırtıcı olmayacağı ifade edildi.

Yorumlar