Rekabet Kurumu'ndan Google açıklaması

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada Google'ın diğer ülkelerde yaptığı gibi kurulun kararında yer alan yükümlülükleri eksiksiz bir şekilde getirmesi gerektiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Rekabet Kurumu'ndan Google açıklaması

Rekabet Kurumu, Google ile yaşanan problemlerle ilgili açıklama yaptı.

İnternet sitesinden yapılan açıklamada, Google Inc, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.den oluşan ekonomik bütünlüğün (Google), Android işletim sistemi ve mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna ilişkin davranışlarının ve Google ile cihaz üreticileri arasında imzalanan sözleşmelerin rekabeti ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla 09 Şubat .2017 tarihinde Rekabet Kurulu tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu kapsamda temel olarak, Google’ın mobil işletim sistemleri pazarında sahip olduğu tekele yakın pazar gücünü, faaliyette bulunduğu diğer pazarlarda, özellikle de internet arama hizmetleri pazarında, hâkimiyetini korumak veya güçlendirmek amacıyla kötüye kullanıp kullanmadığı hususuna yoğunlaşılmıştır. 

Yürütülen soruşturma sonucunda Google’ın cihaz üreticilerine getirdiği yükümlülükleri kullanarak, internet arama hizmeti pazarındaki diğer rakiplerinin ürünlerinin mobil cihazlara yüklenmesine engeller getirdiği ve mobil cihazlarda tek arama hizmeti sağlayıcısı olması koşuluyla mobil cihaz üreticilerine finansal destek sağladığı tespit edilmiştir.

Yorumlar