Rekabet Kurulunda sözlü savunma

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulunda, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Burdur İl Temsilciliği ile Burdur'da serbest makine mühendisliği alanında faaliyet gösteren 15 teşebbüs hakkında yürütülen...

Google Haberlere Abone ol
Rekabet Kurulunda sözlü savunma

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulunda, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Burdur İl Temsilciliği ile Burdur'da serbest makine mühendisliği alanında faaliyet gösteren 15 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin sözlü savunma toplantısı yapıldı.

Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığındaki toplantı Rekabet Kurumu'nda gerçekleştirildi.

Torlak, toplantıda, Burdur'da faaliyet gösteren serbest makine mühendislerinin ortak bir havuz oluşturarak gelir paylaşmak suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti için soruşturma açıldığını hatırlattı.

Soruşturma heyeti yetkilileri de MMO Burdur İl Temsilciliği hakkında idari para cezası uygulanmasına yer olmadığını, pişmanlık hükümlerinden faydalanan Kocapınar Mühendislik'e idari para cezası verilmesine gerek bulunmadığını ifade etti. Heyet, diğer teşebbüsler hakkında ise idari para cezası istedi.

Kurulun soruşturmaya ilişkin nihai kararını 14 Aralık'ta açıklayacağı bildirildi. Karar, bu tarihten önce alınırsa Kurumun internet sitesinden yayımlanacak.

Yorumlar