Rejim Afgan ve Pakistanlı milisleri savaştırıyor

Türkiye ile çatışmalara giren Esed rejimine destek veren İran milislerinin İdlib'de Afganistan ve Pakistan'dan getirdiği milisleri öne sürdüğü, Iraklı milisleri ise Irak'a gönderdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Rejim Afgan ve Pakistanlı milisleri savaştırıyor

Türkiye'nin İdlib'deki gözlem noktalarının rejim tarafından hedef alınması ve 16 vatandaşımızın şehit olmasının ardından TSK bölgeye çok sayıda araç ve mühimmat sevk etti. SMO ile birlikte pek çok noktada Esed rejimi ve destek veren milisler hedef alınırken İranlı milislerin çatışmalarda Afgan ve Pakistanlıları öne sürdüğü ortaya çıktı. Halep’in ve İdlib cephelerinde çatışmalar sürüyor. Rusya, İran ve rejim güçlerinin ilerleyişi durdurulurken muhalifler ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin rejim mevzilerine top atışları devam etti. Rus uçakları dün Neyrab yakınındaki Sarkin ile Mehmetçiğin bölgedeki en büyük gözlem üssüne ev sahipliği yapan Taftenaz kasabalarını vurdu. Rusya ve Esed rejimi bir yandan da propaganda savaşına hız verdi. Türkiye’den yapılan her açıklamanın ardından Rus makamları ve rejim güçleri “Kaybımız yok, yaralılar var” iddiasını öne sürüyor. Ancak sahadaki durum hem Rusya ve hem de rejimi yalanlıyor. Hem Neyrab hem de Halep kırsalında büyük darbe yiyen rejim, kayıplarını gizleyemez hale geldi. Muhaliflerce yayınlanan ve Serakib yakınlarındaki Neyrab kasabasında çekildiği söylenen görüntülerde ‘rejim askeri’ ve ‘İranlı milis’ olduğu söylenen çok sayıda cesedin varlığı göze çarpıyor. Yerel kaynaklar ayrıca, İran’ın bölgeye getirdiği Afganistan ve Pakistan asıllı Şii milislerin ‘öldükleri yere gömüldüğünü’, İran ve Irak asıllı milislere ait cesetlerin ise genellikle Irak’a nakledildiğini belirtiyor.

ÖLÜLER KAMYONLA TAŞINIYOR

Kaynaklar dün aralarında kamyonet ve ambulansların da bulunduğu 15 araçlık bir konvoyun silahlı korumalar eşliğinde Elbukemal kapısından Irak’ın el-Kaim bölgesine geçtiğini, araçların ‘cesetlerle dolu olduğunu gördüklerini’ ifade etti. Muhalifler, bölge İran’a bağlı milislerin kontrolünde olduğu için can güvenliği nedeniyle görüntü çekemediklerini belirtti. Öte yandan sahadaki gerçek kayıpları gizleyen rejime bağlı yayın organları, yalnızca rütbelilerin isimlerini yayınlamakla yetindi. Önceki gün Türk Silahlı Kuvvetlerinin top atışlarında ölen rejim subaylarının isim ve resimleri Esed’e yakın kaynaklarca servis edildi.

EN AZ 5 ALBAY 15 SUBAY ÖLDÜ

Buna göre rejim albayları Şadi İsa, Ahmet Adnan Esad, Yuşa Bessam Hesab, Muhammed Ahmed el-Bişni ve Hasan İbrahim Mehriz, batı Halep-İdlib hattında TSK ve muhaliflerce öldürüldü. Ölen diğer 15 rejim subayından 14’ünün isimleri de şöyle sıralandı: Hüseyin Muhammed Ahmed, Avs İsmail, Ahmed Berber, Muhammed Ferac el-Ali, Muhammed Bessam el-Dabul, Mustafa Ahmed el-Casim, Hasan Malik el-Yusuf, Vissam Hasan Hıdır, Muhammed Kemal el-Din, İbrahim Said Kasım, Şerif el-Saka, Muhammed Gani Hannuş, Ammar Süleyman Taha, Abdo Ahmed Reda. Rejim medyasındaki haberlere göre ölenler arasında 11 Şebbiha milisi de bulunuyor.

Yorumlar