Rehabilitasyon merkezinde zihinsel engelli genci darp ettiler

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan 75'inci Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde eğitim gören yüzde 60 engelli bir öğrencinin öğretmen ve görevliler tarafından darp edildiği iddiaları üzerine Kayseri Valiliği harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Rehabilitasyon merkezinde zihinsel engelli genci darp ettiler

Melikgazi ilçesinde bir vatandaş tarafından kaydedinlen görüntülerde, arkadaşlarıyla voleybol oynamasına izin verilmeyen 20 yaşındaki yüzde 60 engelli M.A. yere oturarak ağlıyor. Küsen engelli genci ikna etmek için yanına giden görevliler başarısız olunca gencin beden eğitimi öğretmeni olduğu belirtilen K.K. öğrencinin yanına gelerek  "Kalkıyor musun kalkmıyor musun?" diye soruyor. Öğrencinin, "Oynatmıyor, oynatmıyor" diyerek ağlamaya devam etmesi üzerine öğretmen K.K., öğrenciye tekme attıktan sonra "Oynatmıyorum lan oynatmıyorum, hoca ben değil miyim?" diyerek karşılık verdi. Ardından da M.A.'ya kafasıyla vurmak için hamle yaptı.

Daha sonra diğer görevlilerin yardımıyla karga tulumba vaziyetinde binanın penceresinde içeriye alınan zihinsel engelli gencin kafasına darbe aldığı iddia edildi. Genci içeriye sokan öğretmen ve görevlileri gencin ardından pencereden içeirye atlıyor.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılmasının ardından Kayseri Valiliği harekete geçti. Olay yerinde bulunan biri öğretmen açığa alınırken olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili olarak Valilikten yapılan yazılı açıklamada "İlimiz Melikgazi bölgesinde bulunan 75'inci Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana gelen olayla ilgili olarak, yöneticiler ve görevliler hakkında 4483 Sayılı Yasa'ya göre ön inceleme, 657 Sayılı Yasa'ya göre disiplin soruşturması başlatılmıştır. Ayrıca olaya karışan kamu görevlilerinin tamamı idari tedbir olarak açığa alınmış, memur statüsünde olmayanlar için işten çıkartılma süreci başlatılmıştır" denildi.

Yorumlar