Referandum pazar günü yapılıyor, işte son anketler

Anayasa değişiklik referandumu önümüzdeki pazar günü yapılacak. Referandum öncesi yapılan son 5 anketten de 'Evet' oylarının önde olduğu görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Referandum pazar günü yapılıyor, işte son anketler

Sonhaberler | Haber Merkezi

Anayasa değişikliği referandumunu önümüzdeki pazar günü yapılacak. Vatandaşların sandık başına gitmesine 6 gün kala partiler de son büyük kozlarını oynamaya başladı. 'Evet' cephesinde yer alan AK Parti ile MHP en büyük mitinglerini gerçekleştirdi. AK Parti Yenikapı'da milyonların katıldığı mitingden sonra İzmir'de de yine yüzbinlerin katıldığı miting düzenledi. MHP de en büyük mitingini Yenikapı'da düzenledi. CHP ise büyük mitingleri yerine küçük toplantılarla devam ediyor. Bu arada 'Evet' ile 'Hayır' arasındaki fark da giderek açılıyor. 16 Nisan'da yapılacak referandum için seçmenin nabzını tutan anket firmaları, sonuçları yayınlamaya devam ediyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, referanduma 6 gün kala elindeki anket sonuçlarını açıkladı. Selvi'nin köşesine taşıdığı sonuçlara göre; 3 farklı şirketin araştırmasında da 'evet' oyları önde. Abdulkadir Selvi, yazısında "Üç anket sonucu var elimde. Evet 51, Hayır 49 Evet 51.5, Hayır 48.5 Evet 54, Hayır 46" ifadelerine yer verdi. Hürriyet yazarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahalara inmesinin 'evet' oylarındaki yükselişe katkı yaptığını da ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU YÜZDE 56 DEMİŞTİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da ellerindeki anketlerden ikisinin sonucunu dün paylaşmıştı. Çavuşoğlu ellerinde yüzde 56 ve 58 ile 'Evet' sonucunun çıktığı iki farklı anketin ellerinde olduğunu, sonucun giderek daha yükseldiğini söylemişti. Çavuşoğlu beklentilerinin yüzde 60 olduğunu ifade etmişti. 

Yorumlar

hangisi 55 hayır 45 evet aha da buraya yazın sadece yön verme çabaları ama her şey bitti artık.