"Referandum, AK Parti ile MHP'nin ortak uzlaşma metnidir"

- Sağlık Bakanı Akdağ: - "16 Nisan'da gelen referandum, AK Parti ve MHP'nin ortak uzlaşma metnidir. AK Parti, MHP iki ayrı partidir ama bu iki ayrı partide 'bayrak, millet, vatan ve devlet' dediğin zaman akan sular durur" - "Neden 'evet' diyoruz. Çünkü zamanında zalimlikle kendisini ispat etmiş olan o milli şef döneminden sonra nasıl ki ezan-ı muhammediyi okutmak için dedelerimiz Demokrat Partinin etrafında birleştilerse biz de bugün 'evet' oylarının etrafında böyle birleşeceğiz" - "Kılıçdaroğlu'nun durduğu yer, PKK, FETÖ'nün durduğu yer değil mi? O Kılıçdaroğlu ki bu anayasada bu teklifle milletin önüne neyin getirildiğinden de haberi yok"

Google Haberlere Abone ol
"Referandum, AK Parti ile MHP'nin ortak uzlaşma metnidir"

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yönelik, "16 Nisan'da gelen referandum, AK Parti ve MHP'nin ortak uzlaşma metnidir. AK Parti, MHP iki ayrı partidir ama bu iki ayrı partide 'bayrak, millet, vatan ve devlet' dediğin zaman akan sular durur." dedi.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde ziyaretlerinin ardından beraberindekilerle Olur ilçesine geçen Akdağ'ı, çok sayıda vatandaş coşkuyla karşıladı.

Vatandaşları tek tek selamladıktan sonra seçim otobüsü üzerinde halka hitap eden Akdağ, uzun yıllardır Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını söyledi.

Türkiye'nin güçlenmesini ve gittikçe kuvvetlenmesini hazmedemeyenlerin olduğunu vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu:

"Üzerimizde 2, 3, 4 değil, terör örgütlerini salıyorlar. Bu terör örgütleri kendi başlarına mı hareket ediyorlar? Hayır, bunların arkasında belli güçler, devletler var. İsimlerini saymaya gerek yok. Bunların elinden kimin silahlarının çıktığına bakın, arkalarında olanları görürsünüz. Bu hain emellere sahip olanlar, bu çeteleri büyütüp besleyip Türk milletinin üstüne salanlar, kendi memleketinde bunlara kucak açanlar zannettiler ki 15 Temmuz günü bir çete bu milleti teslim alır. Onlar büyük kibir gösterdiler, kendilerini çok kuvvetli zannettiler. Doğru, F16 uçakları, atak helikopterler, tanklar bunların elindeydi. Zannettiler ki milletin Meclisini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayarak vatandaşın üstüne uçakla, helikopterle ateş açarak bu milleti esir alırlar."

FETÖ'cülerin milletin ferasetini, kahramanlığını hesap edemediğini anlatan Akdağ, tuzak kuranların Allah'ın hesabını bilemediğini belirtti.

Milletin 15 Temmuz'da attığı tokadın Pensilvanya'dan duyulduğunu dile getiren Akdağ, "Asıl olan vatandır, devletimizdir, milletimizdir, bayrağımızdır. Biz bunun etrafındayız. Bu değerleri ayakta tutarsak, bayrağımızı gönderde tutarsak, ezan-ı şerifi eksik yapmazsak, görevimizi yapmış oluruz. Bugün eğer Türkiye Cumhuriyeti FETÖ, PKK'nın başını ezmişse, kafasına vuruyorsa, bu Türkiye'nin gücünden kaynaklanıyor. Bu vatan toprağına sahip çıkacağız. Onun için güçlü, istikrarlı olmalıyız. Terörün başını bir daha kalkamayacak biçimde ezmemiz lazım." diye konuştu.

FETÖ yandaşlarının hala belli hayaller kurduğuna işaret eden Akdağ, FETÖ'cülerin bir şeyler yapabilmek için halen umutlarının bulunduğunu bildirdi.

Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hala 'Acaba zayıf bir taraf bulur da millete zarar verir miyiz' diye umutları var. Tam da böyle bir zamanda milletin evlatlarından Sayın Devlet Bahçeli bu meseleyi gördü, Cenabıhak razı olsun. Bahçeli, 'Bir dakika arkadaş, ortada devlet, memleket, bayrağımız, geleceğimiz var, ne yapalım' diyerek geldiler oturdular, Başbakanımızla görüştüler, uzlaştılar ve ortaya bir uzlaşma metni çıktı. 16 Nisan'da gelen referandum, AK Parti ve MHP'nin ortak uzlaşma metnidir. AK Parti, MHP iki ayrı partidir ama bu iki ayrı partide 'bayrak, millet, vatan ve devlet' dediğin zaman akan sular durur."

- "Mecliste omuz omuza durdular"

CHP'ye referandumu birlikte yapma teklifinde bulunduklarını hatırlatan Akdağ, PKK, PYD ve YPG'ye sırtını dayayanlardan ise birliktelik beklemedikleri için teklifte bulunmadıklarına dikkati çekti.

Bakan Akdağ, HDP'nin iradesinin kendi elinde değil Kandil'de olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"O nedenle onların niye böyle yaptığını biliyoruz. Peki Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına ne oluyor? Mecliste onlarla omuz omuza durdular. Referandumu önünüze getirmeyelim diye yapmadıkları kalmadı. Bunun memleket meselesi olduğunu gören Devlet Bahçeli ile Başbakan Binali Yıldırım bir metin ortaya getirdiler. Olurlulara düşen nedir? Burada ister MHP'ye ister AK Parti'ye ister bir başka partiye oy vermiş olalım, burada hep beraber 'evet' diyeceğiz. Neden 'evet' diyoruz. Çünkü zamanında zalimlikle kendisini ispat etmiş olan o milli şef döneminden sonra nasıl ki ezan-ı muhammediyi okutmak için dedelerimiz Demokrat Partinin etrafında birleştilerse biz de bugün 'evet' oylarının etrafında böyle birleşeceğiz."

Halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'ın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu dile getiren Akdağ, vatandaşların, kafalarını karıştırmak isteyenlere aldırış etmemeleri gerektiğini söyledi.

Milletin kafasını karıştırmak isteyenlerin başında Kılıçdaroğlu'nun geldiğini belirten Akdağ, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun durduğu yer, PKK, FETÖ'nün durduğu yer değil mi? O Kılıçdaroğlu ki bu anayasada bu teklifle milletin önüne neyin getirildiğinden de haberi yok. Ne kadar acıdır. Adam çıkmış 'Bu yeni sistemde cumhurbaşkanı ve başbakan başka partiden olursa, bunlar birbiriyle anlaşamazlar, ortaya kaos çıkar' diyor. Be hey kardeşim bilmiyor musun ki bu yeni sistemde başbakan olmayacak. Bir tek milletin seçilmiş cumhurbaşkanı olacak, o da hükümeti kuracak. Bir dünya yalan dolan peşine düştüler. İstikrarlı bir hükümet istiyoruz onun için yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' diyeceğiz. Milletin ferasetinden, basiretinden korktukları için bunu istemiyorlar, ondan sonra 'tek adam' diyerek iftiralara başlıyorlar. 16 Nisan, bir daha 15 Temmuz olmasın diye gençlerin bize verdiği dersi sandıklarda göstermenin, 'evet' diye göstermenin zamanıdır."

Akdağ, konuşmasının ardından kalabalığa karanfil attı.

Yorumlar