Recep Tayyip Erdoğan'ın damatları kim? Cumhurbaşkanın kaç damadı var, isimleri nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damatları kim, adları nedir soruları son günlerde merakla soruluyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damatları:

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damatları kim? Kaç damadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damatları kim, adları nedir soruları son günlerin popüler soruları arasında yer alıyor. Peki, Tayyip Erdoğan'ın damatları kim, adları nedir? Erdoğan'ın Selçuk Bayraktar ve Berat Albayrak'tan başka damatları var mı?

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DAMATLARI KİM?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damatları iki tanedir. Her iki isim de kamuoyunda yakından bilinen başarılı kişilerdir. Büyük damat Türkiye'yi enerji alanında şaha kaldıran, dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokan Berat Albayrak'tır. Küçük damadı ise Türkiye'yi savunma sanayisi alanında dünya ülkeleri arasında sokmayı başaran Selçuk Bayraktar'dır. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damatlarının biyografisine kısaca bir göz atalım.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damatları:

ERDOĞAN'IN DAMADI SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Selçuk Bayraktar 7 Ekim 1979 tarihinde İstdanbul'un Sarıyer ilçesinde doğdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damatları kim?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük damadı Selçuk Bayraktar ve Eşi Sümeyye Erdoğan

 

Küçük damat dünyaya Türk SİHA'larını tanıtan mühendistir.

Türkiye'nin ilk yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin mimarı, Baykar Savunma teknik müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti başkanıdır.

1979 yılında İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, aslen Trabzon Sürmene Çamburnu'lu Özdemir-Canan çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi.[1] Eğitim hayatına Sarıyer İlköğretim Okulu'nda başladı. Burayı bitirdikten sonra Robert Koleji'ne yazıldı; 1997 yılında Robert Koleji'nden mezun oldu. Aynı sene İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde üniversite eğitimine başladı.[2] Üniversite eğitimi sürerken Pennsylvania Üniversitesi GRASP laboratuvarına yaptığı staj başvurusu kabul edildi. Staj yaparken kendisine burs verilmesi teklifi sonrası 2002-2004 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi'nde insansız uçaklar üzerine yüksek lisans yaptı.[3] Yüksek lisans sonrası Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde insansız hava araçlarının agresif manevra kontrolü üzerine burslu olarak ikinci yüksek lisansını tamamladı. Bu süreç içerisinde Profesör George Pappas ve Profesör Eric Feron'un asistanı olarak çalıştı. Dünyada ilk kez yapılan İHA formasyon uçuşu deneyleri, yer ve havada koordineli robot takımları, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri hakkında bilimsel çalışmalar gerçekleştirdi.

Eğitiminin ardından 2007 yılında Türkiye'ye döndü. Baykar Savunma'nın teknik müdürü oldu. Türkiye tarafından geliştirilen insansız hava araçlarının uçuş kontrol, aviyonik sistem mimarisi, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, gömülü yazılım geliştirme ve elektronik donanım gibi bölümleriyle ilgilendi.[6] Ekibiyle beraber; Türkiye-PKK çatışmasında, Suriye İç Savaşı'nda ve İkinci Libya İç Savaşı'nda kullanılan Baykar Bayraktar TB2 insansız hava aracı sisteminin güdüm ve kontrol sisteminin tasarımını yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine giren ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA'yı tasarladı. Türkiye'nin ilk Taarruzi İnsansız Hava Aracı "Akıncı" (TİHA) sisteminin tasarlanmasına geliştirilmesine öncülük etti.

ERDOĞAN'IN BÜYÜK DAMADI BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük damadı ise eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tır. 

Berat Albayrak 21 Şubat 1978 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur.

İş adamı ve siyasetçidir. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damatları kim?
Berat Albayrak ve ailesi

 

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmıştır.

Haziran 2015 ve Kasım 2015'teki genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak meclise giren Albayrak, 2015-2018 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı.

10 Temmuz 2018'den 10 Kasım 2020 tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanı görevini yapmıştır.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evlidir.

Babasının adı Sadık, annesinin adı Kıymet'tir. Serhat adında bir ağabeyi olan Albayrak aslen Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinin Yenice köyündendir. Lise eğitimini Fatih Koleji'nde tamamlayan Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce işletme bölümünden mezun oldu. 2002 yılında New York'taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business'ta finans üzerine yüksek lisans yaptı. Kadir Has Üniversitesi bankacılık ve finans bölümünde Elektrik enerjisi üretiminde yenilenebilir enerji kaynakları ve finansmanı: Bir uygulama başlıklı teziyle doktor derecesini aldı.

İşletme yönetimi yüksek lisansı eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev aldı.

2002-2006 yılları arasında Çalık Holding'in Amerika Birleşik Devletleri ofisinde finans direktörlüğü yaptı.

2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak, holdingin mal işler genel müdür yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e genel müdür olarak atandı.

Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2013 yılının sonunda özel sektörden ayrılarak Sabah gazetesinde köşe yazarı olarak görev alan Albayrak, Marmara Üniversitesi'nde bankacılık ve finans alanında ders verdi ve birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir.

ÖNEMLİ BİR HATIRLATMA

Meraklıları için önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Çete lideri Sedat Peker tarafından yayınlanan karalama ve iftira videolarının birinde, telefonla konuştuğu Serdar Ekşi isimli vatandaş için, "Erdoğan'ın yeğeninin eşi" ifadesi kullanılıyor. Serdar Ekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiçbir yeğeninin eşi değildir.

 

Yorumlar

Gizli saklı Dogrudur