Real Madrid-Borussia Dortmund maçına doğru

- Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Alman ekibi Borussia Dortmund, deplasmanda İspanya'nın Real Madrid takımına karşı liderlik mücadelesi verecek - Borrusia Dortmund Teknik Direktörü Tuchel: - "Birinci olmak değerli. Yarın yapmamız gereken de bunu göstermek olacak" -"Nuri Şahin sakat. Onun için acı oldu çünkü bu önemli maçta oynamak isterdi. Üzücü bir şey ama yapacak bir şey yok" - Real Madrid Teknik Direktörü Zidane: - "Bir final maçına çıkacağız. Evimizde oynuyoruz ve büyük bir maç çıkarmak istiyoruz. Grup birincisi olmaya çalışacağız"

Google Haberlere Abone ol
Real Madrid-Borussia Dortmund maçına doğru


MADRİD (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda yarın Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak Real Madrid-Borussia Dortmund maçı lideri belirleyecek.

Grupta 13 puanla lider olarak Madrid'e gelen Alman takımı Borussia Dortmund, 11 puanla ikinci sırada bulunan eflatun-beyazlılara karşı avantajını korumaya çalışacak.

İki takımın da gruptan çıkmayı garantilediği karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Borussia Dortmund Teknik Direktörü Thomas Tuchel, "Birinci olmak değerli. Yarın yapmamız gereken de bunu göstermek olacak. Bana göre değer, kendine güvenle alakalı bir şey, ikinci tura nasıl çıkacağınla ilgili değil." dedi.

Real Madrid'e karşı asla beraberlik için oynamayacaklarını ve maçta çok şey olabileceğini vurgulayan Tuchel, "Durumun farkındayız, baskı hissetmeden oynayacağız. Ama ayını zamanda bir beraberlikte grup birincisi olacağımızı da biliyoruz." diye konuştu.

Karşılaşmada forma giyemeyecek olan Türk futbolcu Nuri Şahin ile ilgili bir soruya da cevap veren Tuchel, "Nuri Şahin sakat. Onun için acı oldu çünkü bu önemli maçta oynamak isterdi. Üzücü bir şey ama yapacak bir şey yok." değerlendirmesini yaptı.

Alman teknik adam ayrıca, Aubameyang'ın Dortmund için çok önemli bir futbolcu olduğunu da belirterek, "Hedeflerimizi onsuz gerçekleştiremeyiz. Mükemmel bir futbolcu. Herkesin çok daha iyi oynamasını sağlıyor. Onunla oynayan herkes maçın herhangi bir anında fark yaratabileceğini biliyor. onun gibi bir futbolcunun günün birinde Madrid'de oynamak istemesi normal. Yetenekli her oyuncu Real Madrid gibi en iyi takımlarda oynamak ister. Bernabeu'ya çıkmak her zaman futbolcular için büyük bir baskı. Ama onun için bir sorun olacağını sanmıyorum." yorumunda bulundu.

Öte yandan 33 maçtır yenilmezlik unvanı ile Dortmund karşısına çıkacak olan Real Madrid'in Fransız teknik direktörü Zinedine Zidane da karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında "Bir final karşılaşmasına çıkacağız. Grup elemelerindeki bir final maçı. Evimizde oynuyoruz ve büyük bir maç çıkarmak istiyoruz. Hesap yapmayacağız. Grup birincisi olmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Fransız teknik adam, Borussia Dortmund'a karşı konsantre olarak, baskı kurmayı deneyerek ve gol arayarak galip gelebileceklerini söyledi.

Real Madrid'de az süre bulan Kolombiyalı futbolcu James Rodriguez'in ayrılmak istediği yönündeki iddialara da Zidane, "James, hayran olduğum bir futbolcu. Takımdaki diğer futbolculara nasıl davranıyorsam ona da aynı davranıyorum. Real Madrid'in futbolcusu ve bu önemli bir şey. Evet, sorun var çünkü daha fazla oynamak istiyor. Takımda herkese ihtiyacım var." şeklinde cevap verdi.

Madrid ekibi yarınki maçta da yenilmezse teknik direktör Zinedine Zidane bir rekoru egale etmiş olacak. Real Madrid kulübü tarihinde 1989 yılında Hollandalı teknik direktör Leo Beenhakker tarafından kırılan 34 maçlık en fazla yenilmezlik rekoru, yarın yenilgi alınmaması halinde Zidane tarafından egale edilmiş olacak.

Real Madrid bu zamana kadar Borussia Dortmund'a karşı sahasında oynadığı 5 maçın hiçbirini kaybetmedi.

Yorumlar