Rasulayn'dan kötü haber, teröristler saldırdı, şehidimiz var

Önce Türkiye-ABD ardından Türkiye ve Rusya arasında yapılan mutabakatlara rağmen terör örgütü PKK-YPG Suriye'nin kuzeyinde saldırılarına devam ediyor. Son olarak Rasulayn'da terör örgütü tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri birliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir askerimiz şehit düşerken, bazı askerlerin de yaralandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Rasulayn'dan kötü haber, teröristler saldırdı, şehidimiz var

Türkiye ile ABD ve ardından da Türkiye ile Rusya arasında yapılan mutabakatlara rağmen terör örgütü PKK-YPG Suriye'nin kuzeyinden tam olarak çekilmezken saldırılarına da devam ediyor. 

Rasulayn'da Barış Pınarı Harekatı kapmasında bulunan Türk askerine terör örgütü tarafından dün akşam saldırı düzenlendi.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saldırıda bir asker şehit düştü. Aynı saldırıda 5 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Barış Pınarı Harekâtı Rasulayn bölgesinde keşif-gözetleme yapan unsurlarımıza PKK/YPG’li teröristlerce yapılan taciz ateşinde bir personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz yaralanmış, meşru müdafaa kapsamında karşılık verilmiştir.

Barış Pınarı Harekâtı Rasulayn bölgesinde keşif-gözetleme yapan unsurlarımıza PKK/YPG’li teröristlerce yapılan taciz ateşinde bir personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz yaralanmış, meşru müdafaa kapsamında karşılık verilmiştir.https://t.co/KbT0GwSmFh#MSB #TSK pic.twitter.com/3eTKnrO3I5

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) October 27, 2019

Rasulayn ve Tel Abyad, Barış Pınarı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenerek kontrol altına alınmıştı.

Diğer bölgelerdeki teröristlerin geri çekilmesi için önce ABD ile ardından da Rusya ile mutabakat imzalanmıştı.

Yorumlar