Rasulayn'da terör bitti, imar başlıyor

Barış Pınarı Harekatı kapsamında terör örgütü PKK'dan kurtarılan Rasulayn'da hayat normale dönmeye başladı. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının her yere asıldığı kentte Arap ve Türkmenlere ait evlerde teröristler tarafından yakılmış

Google Haberlere Abone ol
Rasulayn'da terör bitti, imar başlıyor

Terör örgütü PKK'nın tünellerle delik deşik hale getirdiği Rasulayn'da kontrol tamamen sağlandı. 5 yıllık işaglin ardından kurtarılan kentte hayat normale dönmeye başladı. Terör örgütü elebaşının fotoğraflarıyla donatılan şehir merkezinde öldürülen teröristlerinde fotoğrafları yer alıyor.

KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

Bölücü örgüt Afrin’de olduğu gibi Fırat’ın doğusunda da yerin altını tünellerle labirent gibi örmüş. Henüz bu tünellerin tamamı tespit edilebilmiş değil. Teröristler kaçarken tünelleri de kapatıp gittikleri için bunların tespitleri zaman alacak. PKK’lıların bu tünelleri tuzaklayıp kaçtığı düşünülüyor. Bu nedenle de bölgenin terör kalıntılarından tamamen arındırılması zaman alacak. Ayrıca Tel Abyad’ın hemen her yerinde taş ve topraklarla yapılmış kilometrelerce uzunluğunda mevziler var. Bu mevzilerin tamamının Türkiye sınırına paralel olarak yapılması da örgütün gerçek niyetini açık ediyor. PKK burada adeta şehir savaşları için hazırlık yapmış. Türkiye’nin hendek teröründe karşı karşıya kaldığı beton kuleler de sokak aralarında dikkat çekiyor.

İKİ İHTİYAÇ ACİL

Öğrendiğimize göre bölücü terör örgütü, Tel Abyad ilçe merkezini terk ederken Türkmen ve Arap halkın evlerini de ateşe verdi. Hastanelerde tıbbi malzeme bırakmadı. Çoğunu götürdüler, alamadıklarını da yaktılar. Şu anda ilçenin en büyük ihtiyacı sıhhi malzeme. İlçede şimdi en büyük ihtiyaçlar ‘sağlık malzemesi’ ve ‘polis teşkilatı’ denilebilir. Bunun yanında ilçenin yeniden imarı için tüm planlar hazır. Yerel meclisin 6 hafta içinde kurulması planlanıyor. Halk, yerel yönetimin tüm etnik unsurları kapsayacak şekilde teşkil edilmesini istiyor. Bir yandan da ilçe tuzaklardan ve EYP’lerden arındırılıyor, SMO terk edilmiş evlere teker teker girerek kontrolü sağlıyor. Kısa sürede normal hayata dönen Tel Abyad’da halk şimdi sokaklarda güvenle dolaşıyor.

HER ŞEY HAZIR

Tel Abyad’da terör tehdidinden kurtulan halkın ilk talebi polis teşkilatının kurulması. Türkiye’de eğitilen polis gücü şimdiden hazır. Suriye Geçici Hükümetinin İçişleri Bakanı General Muhiddin Harmuş, halen sistemin kurulmadığı ilçede hızla asayişin tesis edilmesi gerektiğini vurguluyor. Polis teşkilatının 2 hafta içerisinde kurulması planlanıyor. YPG’nin asayiş merkezi olarak kullandığı bina, Geçici Hükümetin kuracağı bir polis merkezi olarak hizmet verecek. Tel Abyad halkı, huzurlu ve mutlu bir yaşam için yerel yönetim sisteminin bir an önce oluşturulmasını istiyor. Ancak bu yönetimin de bütün etnik unsurları içermesi beklentisi var. Afrin’in yeniden inşasında etkin rol üstlenen Afrin Meclis Başkanı, aynı zamanda Suriye Geçici Hükümetinin Yerel İdare ve Kamu Hizmetleri Bakanı Muhammed Said Süleyman, “Bütün planlar hazır. Sistemin kurulması 6 haftada tamamlanır. Bu bölgede sistem Suriye kuzeyinin tamamı için kurulacak. Fırat’ın doğusunu, Cerablus, Bab, Afrin’i de içine alacak. Halkın yaşamının normale dönmesi için Geçici Hükümetimiz tüm bakanlıklarıyla var gücüyle çalışıyor. Tamamen hazırız” diye konuştu.

Yorumlar