Rasulayn veya Resulayn ne demek, nerede

Resulay veya Rasulayn nerede, Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta, nüfusu ne kadar? Barış Pınarı Harekatı başlamasının ardından vatandaşlar en çok bölgede yer alan ilçe ve bölgeleri merak etmeye başladı. Dün hava kuvvetleri tarafından PKK hedeflerinin vurulduğu Resulayn bu yerlerden biri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Rasulayn veya Resulayn ne demek, nerede

Resulay ya da Rasulayn nerede, Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta, nüfusu ne kadar?  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyon başlattığı Suriye'nin kuzeyinde bulunan bölgeler vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılıyor. Hava Kuvvetleri tarafından operasyon başlatılan yerlerden biri olan Resulayn'da dünden bu yana dumanlar yükseliyor. Vatandaşlar Rasulayn'ın nerede olduğunu merak ediyor. 

RESULAYN NEREDE

Resulayn, Suriye'nin on dört ilinden biri olan Haseke'ye bağlı bir ilçedir. Hasiçi Valiliği'ne bağlı olan ilçede şuan terör örgütü PKK militanları bulunmaktadır. 

Deniz seviyesinde 360 metre yükseklite bulunan ilçenin nüfusu 55 bindir. Süryaniler, Araplar, Kürtler, Ermeniler ve Çeçenler'in yaşadığı ilçenin Ceylanpınar'a açılan sınır kapısı bulunmaktadır.

RESULAYN NE DEMEK

Resulayn kelimesini açarak okuyacak olursak, re's el-ayn şeklinde olacaktır. Ayn su, pınar, kaynak anlamına gelirken re's ise baş, kafa, yani reis anlamlarına gelir. 

Yorumlar