Nüfus randevu al, NVİ kimlik yenileme randevusu nasıl ve nereden alınır?

Nüfus randevu al, NVİ kimlik yenileme randevusu nasıl ve nereden alınır? Yeni kimlik kartı randevusuz bir şekilde çıkarabilir misiniz? Yeni kimlik kartı randevusu nereden alınır? Yeni Kimlik kartlarının ücretleri ne kadar? Yeni kimlik kartları için nasıl başvuru yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Nüfus randevu al, NVİ kimlik yenileme randevusu?

Nüfus randevu al, NVİ kimlik yenileme randevusu nasıl ve nereden alınır? Randevu NVİ yeni kimlik, ehliyet randevusu online nereden alınır? Eski nüfus cüzdanlarını değiştirip yeni çipli kimlik kartı almak isteyen vatandaşlar internet üzerinden yeni kimlik kartı randevusu nasıl alınır sorusunu soruyor. Peki yeni kimlik kartı almak için neler yapılmalı? Yeni kimlik kartı için randevu nasıl ve nereden alınır? Yeni kimlik kartı almak için lazım olan belgeler nelerdir? Kimlik kartı yenileme, pasaport, ehliyet, adres kayıt, yeni doğum, kimlik kartına sürücü belgesi ekleme, vatandaşlık işlemleri, bütün detaylar haberimizde... Randevu NVİ yeni kimlik, ehliyet randevusu online nereden alınır? 

Nüfus randevu al, NVİ kimlik yenileme randevusu nasıl ve nereden alınır
Nüfus randevu al, NVİ kimlik yenileme randevusu nasıl ve nereden alınır

 

Vatandaşların resmi kurumlarda işlerinin daha kolay halledilmesi ve güvenlik nedeniyle geliştirilen yeni kimlik kartları geçtiğimiz yıldan itibaren vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Pilot illerde yapılan uygulamaların ardından kademeli olarak tüm ülkede faaliyete geçen yeni kimlik kartı dağıtımları ile vatandaşlar eski kimlikleriyle başvurarak yeni kimlik kartlarını alıyorlar. 

Kimlik kartlarını almak isteyen vatandaşlar nüfus dairesine gitmeden önce randevu alıyorlar. Randevunun nasıl ve nereden alınacağını merak eden vatandaşlar internette sorgulama yapıyor. 

KİMLİK KARTI İÇİN RANDEVU NASIL ALINIR?

Yeni çipli kimlik kartı için randevu almak isteyenler öncelikle Nüfus Müdürlüğü'nün randevu.nvi.gov.tr adresine giriş yapması gerekiyor. Açılan sayfadan kimlik randevusu sekmesine tıklayarak istediğiniz sayfaya erişim sağlayabilirsiniz. Yada 199 numaralı hattı arayarak vatandaş hizmeti yetkililerinin yardımıyla istediğiniz nüfus müdürlüğünden randevu alabilirsiniz.

Nüfus randevu al, NVİ kimlik yenileme randevusu nasıl ve nereden alınır
Nüfus randevu al, NVİ kimlik yenileme randevusu nasıl ve nereden alınır

 

Randevu almak istemeyenler ise direk nüfus müdürlüklerine giderek kimlik kartlarını alabilirler. Ancak bu esnada yoğunluk nedeniyle sıra gelemeyebilir veya çok bekleyebilirsiniz. Randevu alınmadan kimlik yenileme işlemine başvurulmaması tavsiye edilir. 

YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni kimlik kartını almak isteyen ve randevusunu alan vatandaşlar başvurmadan önce son 6 ayda çekilmiş biyometrik fotoğraf ile birlikte kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin bulundurulması yeterli olacaktır. 

BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

Randevusunu aldıktan sonra ve gerekli belgelerle birlikte bulundukları illerdeki nüfus müdürlüklerine başvuranlara başvuru belgesinin bir nüshası verilecek. Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 lira ödenecek.

15 yaşından küçükler için veli veya vasileri kimlik kartı başvurusu yapabilecek. Talep edilmemesi durumunda 15 yaşından küçüklerin kimlik kartlarından fotoğraflara yer verilmeyecek. 

Başvuru esnasında kişinin fotoğrafı taranacak. Biyometrik bilgileri alınacak. El ve parmak izleri alınacak. 

Başvurusu tamamlanan vatandaşların yeni kimlik kartları PTT ile gönderilecek. Kimlik kartı 6 haneli şifreden oluşacak. Şifresini değiştirmek isteyen vatandaşar kimlik kartlarıyla birlikte başvuracakları il nüfus müdürlüklerindeki kioskları kullanarak değiştirebileceklerdir. 

BAŞVURU SON TARİHİ NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı veya Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartlarının güncellemesi için herhangi bir son tarih belirlenmemiş olup 2023'e kadar tüm kimlik kartlarının yenilenmesi hedeflenmektedir.

Kimlik kartı yenileme, pasaport, ehliyet, adres kayıt, yeni doğum, kimlik kartına sürücü belgesi ekleme, vatandaşlık işlemleri için gerekli olan randevu linki şöyle: https://randevu.nvi.gov.tr/ 


 

Yorumlar