Ramo İstanbul'un neresinde çekiliyor

Ramo İstanbul'da çekimlere başladıktan sonra dizinin hayranlarının kafasında deli sorular dönmeye başladı. İstanbul'un neresinde çekimler yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ramo İstanbul'un neresinde çekiliyor

Ramo dizisi Adana'da başladığı serüvenine İstanbul'da devam ediyor. İstanbul'da çekimleri başlayan dizinin tam olarak İstanbul'un neresinde çekildiği ise merak konusu oldu. 

Ramo, Adana'nın Taşkapı Mahallesi'nde "Pompacılar" olarak bilinen varoş bir ailenin hayatını anlatıyordu. Bu nedenle dizinin ilk bölümleri de Adana'da çekilmiyordu. 

Ancak dizinin ikinci sezonunda işler değişti. Yapım şirketlerinin dizinin çekim ekiplerinde aldığı değişim kararı dizinin çekim mekanlarını da etkiledi. 

Daha önce Adana sokaklarında çekilen dizi artık İstanbul'da çekiliyor. Peki, İstanbul'un neresinde çekiliyor Ramo dizisi. 

Ramo dizisinin İstanbul'da Beykoz ilçesi sınırlarında çekildiği biliniyor. Daha doğrusu sahnelerinin çoğunluğu bu ilçede çekiliyor. 

Sahnelere ve senaryoya göre bazen İstanbul'un sahil ilçeleri de kullanılıyor. 

Özellikle liman sahneleri için Tuzla, Maltepe, Pendik sahilleri kullanılıyor. 

Beykoz'daki eski kundura fabrikası gibi yapılar da yine dizideki önemli sahnelerin çekildiği yerler arasında bulunuyor. 

ADANA'DAKİ ÇEKİM MEKANLARI

Ramo 1. sezonda hikayenin Adana’da başlaması ile Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sepici mahallesinde ve Hürriyet mahallesinde çekildi

Dizide Taşkapı mahallesi olarak geçen mahallenin gerçek adı ise Seyhan ilçesindeki Hürriyet mahallesiydi. Mahalle gerçek hayatta da asayiş vakalarının en fazla yaşandığı bir mahalledir. 

Öte yandan Ramo Adana ili Seyhan ve Ceyhan ilçelerinde de çekimler gerçekleştirildi.

 

Yorumlar