Kabine toplantısı başladı, gözler gelecek açıklamada

Bütün gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü kabine toplantısı sonrasında açıklayacağı Ramazan tedbirlerinde. Masada olduğu tahmin edilen seçenekler ise şöyle:

Google Haberlere Abone ol
Toplantı başladı, gözler gelecek açıklamada

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.25'te başladı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bilim Kurulu tarafından görüşülerek karara bağlanan ve hükümete sunulan öneriler belli oldu. Sunulacak öneriler kapsamında hükümet tarafından yapılacak açıklama bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00'te toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi, koronavirüsle mücadele ve bu doğrultuda Ramazan ayında alınacak yeni tedbirler olacak. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı'nın kameralar karşısına geçerek alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Beştepe Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanması beklenen kabinede ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarındaki artış, hastanelerin doluluk oranları, aşı tedarikinde son durum ve yerli aşı çalışmalarında gelinen noktayla ilgili bir sunum yapacak. Tüm tavsiye kararları tek tek değerlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün öncülüğünde toplanan Bilim Kurulu'nda Kabine'ye sunulan birçok tavsiye kararı alındı. 

Sağlık Bakanı Koca, kendisine yöneltilen kısıtlama sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi: "Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti; Ramazan'da dinlenerek tedbirlere uymayı söylemişti. Bilim Kurulumuz da bu yaklaşımda bulundu. Ek tedbirler konusunda alternatifli önerileri yarın yapılacak Kabine toplantısında sunacağız. Sizlerin söylediği farklı olabilir ama toplumun psikolojik ekonomik yapısı da var. Bunların hepsi gözetilerek karar alınmış olur"

Alınacak tedbirler konusunda farklı söylentiler söz konusu; ancak şu ana kadar kulislerde konuşulan ve Bilim Kurulu'nun Kabine'ye tavsiye edeceği belirtilen kısıtlama tedbirleri ise şunlar:

1- Tam kapanma

2- Türkiye genelinde ya da kırmızı illerde seyahat yasağı

3- Yüz yüze eğitimin devam ettiği illerle ilgili değerlendirme

4- Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur tedbirleri uygulanacak

5- Kamuda yeniden esnek çalışma modeli

6- Özel sektörün uzaktan çalışmaya teşvik edilmesi

7- Kısıtlama saatlerinin değiştirilmesi

8- Ramazanda kafe ve lokantaların kapalı olması

9- Hafta sonu yasaklarının devam etmesi

10- Ramazan boyunca teravihler için camilerde geçtiğimiz yıl uygulanan tedbirlerin uygulanması

11- Kalabalık meydan ve caddelerin sınırlandırılması

12- Bayramda seyahat kısıtlaması

Masadaki seçenekler arasında yer alan, "Kamuda esnek çalışma modeli"nin kesin olarak uygulanacağı belirtiliyor. Zira, Sağlık Bakanı Koca'nın bu yönde Ahmet Hakan'a açıklamada bulunduğu öğrenildi. Ahmet Hakan, Bakan Koca'nın mesai saatlerinde esnek modele geçileceğini söylediğini yazdı.


EVLADI ÖLMEK ÜZERE OLAN VE KURTARILAN ANNE VE BABANIN HALİ

 

Yorumlar