Ramazan Bayduz kimdir, nerelidir? (Karesi Tekstilin sahibi)

Ramazan Bayduz, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde çıkan fabrika yangını sonrası gündeme gelen isimlerden oldu. Peki, Ramazan Bayduz kimdir, nerelidir? (Karesi Tekstilin sahibi)

Google Haberlere Abone ol
Ramazan Bayduz kimdir, nerelidir? (Karesi Tekstil)

Ramazan Bayduz kimdir sorusu Bursa'da meydana gelen fabrika yangını sonrasında gündem oldu. Çünkü yanan fabrika Ramazan Bayduz'du. Nilüfer ilçesinde dün akşam meydana gelen yangında devasa bir tekstil mağazası yanarak küle döndü. Yangın esnasında ise fabrika sahibinin de çaresiz bir şekilde olay yerini izlediği görüldü. Peki, Ramazan Bayduz kimdir, nerelidir? (Karesi Tekstilin sahibi kim, nereli?)

RAMAZAN BAYDUZ KİMDİR?

Ramazan Bayduz, Bursa'da bulunan Karesi Tekstil'in sahibi ve yönetim kurulu başkanıdır.

Bayduz, RB Karesi Tekstil A. Ş Yönetim Kurulu başkanıdır.

Ramazan Bayduz, Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Karasi köyünde dünyaya geldi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde tekstil fabrikasında çıkan yangında alevler tüm fabrikayı kapladı. Yangında zaman zaman patlamaların olduğu görülürken duvarlarında çökmeler meydana geldi. Fabrika yanarken sahibi de endişeli gözlerle çalışmaları izledi. Yangın ve çalışmalar dron ile havadan görüntülendi.

Yangın, saat 20.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi’ndeki Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) faaliyet gösteren tekstil fabrikasında çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, AFAD, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyeciler yangını kontrol altına almaya çalışırken polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Yangında fabrikada zaman zaman patlamaların yaşandığı görüldü. Ekipler yangına müdahale için canhıraş çalışırken alevlerin büyümesi ve fabrikanın tamamını sarması üzerine çevre illerden destek istendi. Bölgeye AFAD tarafından koordinasyon merkezi kurulurken, 440’tan fazla itfaiye personeli, 120 arama kurtarma personeli, 35 AFAD personeli ile 100’den fazla itfaiye aracı ve tanker ile çalışmalar sürdürüyor.

Çalışmalara destek için İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Kütahya’dan ekipler bölgeye sevk edildi. Öte yandan yangını fabrika sahibi Ramazan Bayduz’da endişeli gözlerde izledi. Yatılı okul yurdu tedbir amaçlı tahliye edildi Fabrikanın yakınında bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yatılı yurdunda kalan öğrenciler tedbir amaçlı tahliye edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün de olay yerine gelerek çalışmalara katıldığı öğrenildi.

BURSA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Canbolat: “Tüm imkanları buraya seferber ettik, TOMA’lar dahil” Yangın bölgesine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve diğer yetkililer geldi. V

Vali Canbolat, yangına ilgili yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve emniyetin tüm imkanlarını buraya seferber ettik, TOMA’lar dahil. Çevre illerden de takviye ekipler istedik. Müdahale yapılıyor. İnşallah kısa zamanda kontrol altına alacağımızı düşünmekteyiz. Fabrikanın tamamı yandı. Fabrika sahiplerinin ifadesi, içeride herhangi bir kişinin kalmadığı, bütün çalışanların tahliye edildiğine dair bize bilgi verdiler. Burada şu anki amacımız, çevre fabrikalara yayılmaması konusunda gayret sarf edip yangını kontrol altına alıp söndürmek istiyoruz" dedi.

Vali Canbolat, öğrencilerin tahliyesiyle ilgili de, "Orada herhangi bir olumsuzluk yok ama bir olumsuzluk yaşanabilir endişesiyle tüm öğrencilerimizi oradan başka pansiyonlarımıza tahliye ettik. Tamamını sağlıklı şekilde tahliye ettik. Öğrencilerimizde bir problem yok" ifadelerini kullandı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: “Sabaha kadar bu çalışmalar devam edecek” Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ise yaptığı açıklamada, "İçeride öbek öbek farklı noktalarda polyester malzemesi var, ham maddesi var. Bundan kaynaklanan bir sıkıntı olabilir düşüncesiyle müdahale ediliyor. İnşallah herhangi bir fabrikaya sıçrama olmadan sabaha kadar bu çalışmalar devam edecek. Ben istirham ediyorum, burada yangın seyretmek için lüzumsuz bir kalabalık yapılmasın. Tüm ekiplerle müdahale ediliyor. Yani bu araç sirkülasyonunun rahat bir şekilde gidip gelmesi için de burayı rahat bırakmak gerektiğini hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

Yorumlar