Rakkalılar YPG/PKK'nın kentten çıkmasını istiyor

- Terör örgütü YPG/PKK'nın ABD desteğiyle işgal ettiği Rakka'da siviller, örgütün baskı ve terör düzenini protesto etti - Yüzlerce sivil, örgütün kentten çıkması ve yönetimi yerel unsurlara devretmesi için sloganlar attı

Google Haberlere Abone ol
Rakkalılar YPG/PKK'nın kentten çıkmasını istiyor

RAKKA/ANKARA (AA) - Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Rakka'da halk, örgütün kentten çıkması için gösteri düzenledi.

Rakka'daki AA muhabirleri, dün akşam saatlerinde Rakka'nın 5 mahallesinde yüzlerce sivilin YPG/PKK'nın kenti terk etmesi için gösteri yaptığını bildirdi.

Beşşar Esed rejimi güçlerinin de kente girmesini istemediklerini sloganlarıyla anlatan kalabalık, Rakka'yı yerel unsurların idare etmesi gerektiği mesajlarını verdi.

YPG/PKK, sivillere ateş açtı, 6 kişiyi alıkoydu.

Bir dönem terör örgütü DEAŞ'ın "kalesi" olan Rakka, Ekim 2017'de ABD'nin hava desteğiyle YPG/PKK'nın eline geçmişti.

YPG/PKK, işgalindeki diğer bölgelerde kurduğu baskı ve terör düzenini Rakka'ya da uyguladı.

Sivilleri zorla silah altına alan YPG/PKK, DEAŞ ile çatışmalar sırasında ele geçirdiği evleri, sivillere teslim etmiyor.

Örgüt, yerel meclise Rakkalıları kabul etmiyor, kenti "komün" adını verdiği birimlere bölerek yönetiyor.

Önceki gün de örgütün kentten çıkarak yönetimi yerel unsurlara devretmesini isteyen silahlı bir grup Arap, YPG/PKK ile çatışmıştı.

YPG/PKK, Rakka Devrimcileri (Süvvar el-Rakka) grubunun karargahı ve bulunduğu semtleri kuşatmaya alırken, siviller "YPG Rakka'dan çıksın" sloganlarıyla eylem düzenlemişti.

- Rakka'da insani kriz büyüyor

DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin yoğun hava saldırıları sonucu kent merkezinin neredeyse tamamı harabeye dönmüştü. Başka çareleri olmadığı için evlerine dönen çok az sayıda sivil, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

YPG/PKK, kentte sivillere herhangi bir hizmet sağlamıyor. Siviller yıkılan evlerini yeniden inşa etmek için kendi kısıtlı imkanlarını kullanıyor.

Yorumlar