Rahmi Turan: Özür dilerim, pişmanım

CHP'den bir ismin Külliye'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü iddia ederek günlerce kamuoyunu meşgul eden Sözcü yazarı Rahmi Turan özür diledi. Turan, Erdoğan ile görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamış, İnce ise iddiaları yalanlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Rahmi Turan: Özür dilerim, pişmanım

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın "Saray'da Erdoğan ile görüşen CHP'li" yazısı ile ortaya attığı iddialar üç gündür Türkiye'nin ana gündem konusu haline geldi. Rahmi Turan ise dün yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu iddia etmişti. Erdoğan ve İnce tarafından haberle ilgili yalanlama gelirken CNN Türk canlı yayınına bağlanan Rahmi Turan "Kaynağıma güvendiğim için pişmanım. Yanlış yaptıysam özür dilerim" dedi.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Rahmi Turan tarafından ortaya atılan ve gündeme bomba gibi düşen yazının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun görüşmeyi yalanlamıştı. FOX TV ekranlarına çıkan Kemal Kılıçdaroğlu ise görüşmeyi doğrulayarak ismi bildiğini iddia etmişti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise iddiaları doğrulayamamsı durumunda Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

TURAN: MUHARREM İNCE GÖRÜŞTÜ

Sözcü'ye konuşan Rahmi Turan, kaynağından aldığı bilgi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu öğrendiğini iddia etti. Turan'ın iddilarının ardından Muharrem İnce kanadından çok sert bir açıklama geldi. Bir anda Türkiye'de gündemi değiştiren ve sosyal medyanın gündemine oturan Rahmi Turan da CNN Türk ekranlarında yayınlanan programa telefonla bağlanarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"YANLIŞ YAPMIŞ OLABİLİRİM"

CNN Türk ekranlarına bağlanan Rahmi Turan "Yanlış yapmış olabilirim" diyerek gazetecilik meslek ilkeleriyle çeliştiğini kabul etti. Olayda taraf olmadığını sadece duyduklarını naklettiğini söyleyen Turan, "Muharrem İnce'nin oraya gidip gitmediği konusunda bilgim yok. Yanlış yaptıysam özür dilerim. Açıkla dedikleri için açıkladım. Açıklamamayı tercih ederdim aslında" ifadelerini kullandı.

"GÜVENDİĞİM İÇİN PİŞMANIM"

Haber kaynağının siyasetten biri olmadığını ve gazeteci olduğunu söyleyen Turan, "Siyasi bir kişilik olduğunu söyleyemem çünkü bu benim 20 yıldır tanıdığım bir gazeteci arkadaşım. Saray çevrelerine yakın, oralardan iyi haber alabilen bir bir gazeteci. Gazeteciliği aktif olarak yürüttüğünü düşünmüyorum. Bu açıklamalardan sonra kaynağımın yanılmış olduğunu düşünüyorum. Haber kaynağıma güvendiğim için pişmanım. Burada hatalı bir durum var. Gereğini yapacağım. Gazetede yazacağım" dedi.

Yorumlar