Rabia Naz Vatan davasında son dakika gelişmesi

Rabia Naz Vatan'ın soruşturması yeni bir aşamaya geldi. Rabia Naz'ın üzerinde tespit edilen DNA örneğinin aile bireylerinden birine ait olduğunun tespiti üzerine önce babası ve ağabeyinden DNA örneği alınmak istenmişti. Ancak Rabia Naz'ın babası bu talebi kabul etmemişti. Şimdi ise annesinin DNA örneği savcılık talebi üzerine alındı.

Google Haberlere Abone ol
Rabia Naz Vatan davasında son dakika gelişmesi

Rabi Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Soruşturmada şimdiye kadar ilginç gelişmeler yaşandı. Başsavcılık, Rabia Naz'ın babası tarafından şüpheli olarak gösterilen bütün isimlerden DNA örneği aldı, ifadelerini alarak soruşturmaya dahil etti. Ancak yapılan incelemelerde Rabia Naz'ın üzerinde aile bireylerine ait birinin DNA izine rastlandığı belirtildi. Bunun üzerine Naz'ın babası ve ağabeyinden örnek alınmasına karar verildi. Ancak Rabia Naz'ın babası bu talebe karşı çıkarak DNA örneği vermedi.

Savcılık tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme daha yaşandı.

Rabia Naz'ın annesinin DNA örneğinin alınmasına karar verildi. 

Annesi Atika Vatan, talep üzerine Trabzon Adli Tıp Kurumu'na giderek DNA örneği verdi.

ŞABAN VATAN HAKKINDA YENİ GELİŞME, ANNESİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan hakkında da yeni bir gelişme yaşandı. Şimdiye kadar birçok kişi tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Şaban Vatan'ı bu kez annesi şikayet etti. Annesi jandarma karakoluna giderek oğlu tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek, kendisinden uzaklaştırılmasını istedi. Savcılığın kararıyla Şaban Vatan'ın annesine yaklaşması yasaklandı.

NE OLMUŞTU?

Rabi Naz Vatan, 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı bir halde bulunmuştu. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Hastanede yapılan ilk müdahelelerde küçük çocuğun bir yerden düştüğü yönünde bilgiler verilmişti. Ancak daha sonra Rabia Naz Vatan'ın babasının iddialarıyla olayın seyri değişti. Baba Vatan, kızının yoldan geçen bir araç tarafından ezildiğini ve evlerinin önüne bırakıldığını ileri sürmüştü.

Yorumlar