QNB Finansbank’tan “Dış Ticaret Gündemi” Semineri

- QNB Finansbank dış ticaret alanında faaliyet gösteren müşterilerine özel “Dış Ticaret Gündemi” semineri gerçekleştirdi

Google Haberlere Abone ol
QNB Finansbank’tan “Dış Ticaret Gündemi” Semineri

İSTANBUL (AA) - QNB Finansbank dış ticaret alanında faaliyet gösteren müşterilerine özel “Dış Ticaret Gündemi” semineri gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, QNB Finansbank ile çalışan ve dış ticaret alanında faaliyet gösteren müşterilerine özel “Dış Ticaret Gündemi” semineri düzenledi. 19 Nisan’da Kristal Kule’de gerçekleşen organizasyonda dış ticarette güncel gelişmeler, mevzuat düzenlemeleri, e-dönüşüm ve banka çözümleri masaya yatırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, özellikle tedarik zincirinde yeni teknolojilerin ve dijitalleşmenin dünya ticaretinde geleceğe yön vereceğini belirterek, uluslararası ticarette oyunun kurallarının değiştiğini, firmaların bugünü değil 5 yıl sonrasının iş yapış şekillerini tasarlayarak rekabette yerlerini almak zorunda olduğunu kaydetti.

QNB Finansbank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Direktörü Okay Yıldırım da dünyada ve Türkiye’de dış ticaret trendlerini katılımcılara aktardı. QNB Finansbank’ın dış ticaret çözümlerinden de bahseden Yıldırım, müşterilerin dünyanın her yerinden dış ticaret işlemlerini daha hızlı ve düşük maliyetli gerçekleştirebildikleri “Dış Ticaret Tüzel İnternet Şube”, ticareti elektronik ortama taşıyan, riski azaltan ve maliyeti düşüren bir ödeme yöntemi olan “BPO (Bank Payment Obligation) Banka Ödeme Yükümlülüğü” ve şubeye gitmeden hafta içi her gün ödeme yapılabilen “SMS ile Gümrük Vergisi Ödeme”nin elektronik bankacılıkta öne çıkan çözümler arasında yer aldığını anlattı.

Seminerde dış ticaret ile uğraşan firmaları çok yakından ilgilendiren ve 2 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek olan 32 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı tebliğde yapılan değişiklikler hakkında detaylar paylaşıldı. Belirsiz piyasa koşullarında etkin firma yönetimine yönelik bilgilerin de paylaşıldığı seminerde piyasa beklentileri ve olası çözümler hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Yorumlar