QNB Finansbank'ın 9 aylık net dönem karı 1 milyar 233 milyon lira

- Bankanın toplam aktifleri 30 Eylül 2017 itibarıyla 119 milyar 987 milyon lira olarak gerçekleşti

Google Haberlere Abone ol
QNB Finansbank'ın 9 aylık net dönem karı 1 milyar 233 milyon lira

İSTANBUL (AA) - QNB Finansbank'ın 9 aylık net dönem karı 1 milyar 233 milyon lira oldu.

QNB Finansbank, 2017'nin üçüncü çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, bankanın toplam aktifleri 30 Eylül 2017 itibarıyla 119 milyar 987 milyon lira olarak gerçekleşti.

2016 sonuna kıyasla toplam kredileri yüzde 26 artarak 79 milyar 4 milyon liraya çıkan bankanın müşteri mevduatı ise yüzde 21 artışla 63 milyar 90 milyon liraya ulaştı.

Bu yılın 9 aylık döneminde 2016'nın aynı dönemine göre QNB Finansbank'ın net faiz gelirleri yüzde 26 artışla 4 milyar 158 milyon liraya, net ücret ve komisyon gelirleri de yüzde 25 artarak 1 milyar 247 milyon liraya yükseldi.

Toplam öz kaynakları bir önceki yıl sonuna göre yüzde 15 artarak 11 milyar 667 milyon liraya ulaşan bankanın 30 Eylül 2017 itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 15,56 oldu.

QNB Finansbank'ın 9 aylık net dönem karı ise 1 milyar 233 milyon lira olarak gerçekleşti.


- "Kadın girişimcilik kaynağımız 100 milyon avroya ulaştı"


QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ekonominin tüm sektörlerini ve iş hayatındaki tüm katmanları desteklemeye devam ettiklerini bildirdi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) kadın girişimcilere destek programı Women in Business kapsamında, kadınların sahibi veya yöneticisi olduğu işletmelere kullandırmak üzere 55 milyon dolar kredi sağladıklarını aktaran Güzeloğlu, "EBRD'nin 300 milyon avroluk Kadın Girişimcilik Programı altında aldığı ilk krediyi en hızlı kullandıran ve ikinci kredi dilimine hak kazanan tek Türk bankası olduk. Toplam kadın girişimcilik kaynağımız, bu yeni dilimle 100 milyon avroya ulaştı." ifadelerini kullandı.

Temel Güzeloğlu, devamla şunları kaydetti:

"Bugün 30. yaşını kutlayan bankamız Türkiye'de ve dünyada hatta bankanın kendi yapısında dahi birçok değişiklik yaşamasına rağmen özünü kaybetmeden kendi kültürel değerlerine bağlı kalarak yoluna devam ediyor. İnsan odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışan QNB Finansbank, 2015 yılında finansçının karakterini oluşturan yenilikçi, yaratıcı, analitik, güvenilir olma özelliklerini, geleceğin yaratıcı liderleri çocuklara aktarma hedefiyle çocuk odaklı topluma katkı ve toplumsal gelişim platformu Minik Eller Büyük Hayaller'i kurdu. 'İşimiz rakamlarla değil insanlarla' anlayışını Türkiye'nin dört bir yanındaki gönüllü finansçıların desteğiyle birleştirerek eğitim, bilim ve sanat alanlarındaki platformun çatısı altında birçok projeye imza atmaya başladık."

Güzeloğlu, bir çocuğa dokunmanın Türkiye'nin geleceğine dokunmak olduğuna inandıklarını belirterek, "Bu yaklaşımla projelerimizi araştırırken okul dışı eğitim ve sanat alanlarına odaklandık. İyi bir kurumsal vatandaş olan bankamızın topluma katkısını, vizyoner bakış açısını yansıtan projeleri kapsaması açısından da büyük bir hassasiyet gösterdik. Destek vermekten gurur duyduğumuz bir diğer projemiz Çağdaş Eğitim Derneği'nin liderlik ettiği Genç Yetenekler projesi. Geçtiğimiz yıl konser sponsorluğuyla başlayan iş birliğimize bu yıl projenin ana sponsoru olarak devam etme kararı aldık. Gençlerimizin her biri üstün yetenekleriyle geleceğin yıldızı olmaya aday. Bu çok yetenekli genç müzisyenler, sağlanan desteklerle yeteneklerini dünyanın en iyi müzik okullarında geliştirme fırsatı buluyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar