PYD/PKK muhaliflerini sindirmeye devam ediyor

- Yekiti'nin IKBY Sorumlusu Reşid: "PYD'nin diğer siyasi partilere çağrıda bulunup, gelin ruhsat başvurusu yapın demesinin perde arkasında hem kendisini meşrulaştırma hem de ENKS'nin önünü kapatma çabası var" "Kürt düşmanlığı beslemesi ve rejimle ortaklığından dolayı, PYD'den asla ruhsat almayacağız. Mücadelemize aynen bu şekilde devam edeceğiz. Yaptırımları bizi yıldırmayacak" - SKDP Başkanlık Konseyi üyesi Brimo: "Bu kararı 2013 yılında da çıkardılar ancak orada siyaset yapmak için onlardan ruhsat almadık ve almayacağız" "ENKS'nin siyasi gücünü zayıflatmak için yapılan yeni bir baskı taktiği ve başarılı olamayacaklar"

Google Haberlere Abone ol
PYD/PKK muhaliflerini sindirmeye devam ediyor

ERBİL (AA) - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) bünyesindeki partiler, terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki siyasi oluşumlara yönelik "ruhsat başvurusu" çağrısının perde arkasında ENKS'nin siyasi olarak zayıflatılma amacı olduğunu belirtti.

ENKS çatısında altındaki Suriye Kürt Birlik Partisi'nin (Yekiti) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sorumlusu Nevaf Reşid, terör örgütü PYD/PKK'nın önceki gün yaptığı "Suriye'nin kuzeyindeki siyasi partilerin kendilerine başvurup çalışma ruhsatı almaları" çağrısına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Reşid, "PYD'nin diğer siyasi partilere çağrıda bulunup, gelin ruhsat başvurusu yapın demesinin perde arkasında hem kendisini meşrulaştırma hem de ENKS'nin önünü kapatma çabası var." dedi.

PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde "Esed rejiminin vekilliğini yürüttüğünü" savunan Reşid, "PYD, ilk önce ofislerimizi basıp, ateşe verdi. Daha sonra sistematik bir şekilde üyelerimizi alıkoyup zindanlarına attı. Şimdi ise gelip siyasi partilerin ruhsat başvurusu yapmasını istiyor. Bu konuda tavrımız net ve kimseden kendi bölgemizde çalışmak için ruhsat talebinde bulunmayacağız." diye konuştu.

Reşid sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürt düşmanlığı beslemesi ve rejimle ortaklığından dolayı, PYD'den asla ruhsat almayacağız. Mücadelemize aynen bu şekilde devam edeceğiz. Yaptırımları bizi yıldırmayacak."

Yekiti'nin Halep'in Afrin ve Ayn el-Arab ilçelerinde ofisi olmadığını da aktaran Reşid, Haseke'nin Kamışlı ve Derik ilçeleriyle Amude kasabasında ise aktif bir şekilde faaliyet gösterdiklerini sözlerine ekledi.

- "ENKS'nin siyasi gücünü zayıflatmak için yapılan baskı taktiği başarılı olamayacak"

Terör örgütü PYD/PKK'nın söz konusu çağrısının ilk olmadığına değinen Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (SKDP) Başkanlık Konseyi üyesi Nuri Brimo ise "Rojava'daki siyasi partilerin PYD efendiden ruhsat alması gerekiyormuş. Bu kararı 2013 yılında da çıkardılar ancak orada siyaset yapmak için onlardan ruhsat almadık ve almayacağız." ifadelerini kullandı.

ENKS'nin ofislerinin tamamen kapatılması için PYD'nin daha önce de benzer girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Brimo, "ENKS'nin siyasi gücünü zayıflatmak için yapılan yeni bir baskı taktiği ve başarılı olamayacaklar." diye konuştu.

Ayn el- Arab ve Afrin'deki SKDP ofislerinin PYD tarafından kapatıldığını söyleyen Brimo, şu anda sadece Kamışlı ve çevre bölgelerinde ofisleri olduğunu kaydetti.

Terör örgütü PYD/PKK, önceki gün Suriye'nin kuzeyindeki siyasi partilerin kendilerine başvuru yapıp çalışma ruhsatı almaları çağrısında bulunmuştu.

ENKS, uluslararası toplumun Suriye'de meşru muhalefet olarak kabul ettiği Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) bünyesinde yer alıyor. ENKS'nin IKBY Peşmerge Bakanlığı tarafından eğitilen yaklaşık 6 bin silahlı gücü bulunuyor.

Yorumlar