Putin saldırının arkasında kimin olduğunu açıkladı

Rusya'da meydana gelen terör saldırısının yankıları sürerken, Putin saldırının arkasında kimlerin olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Putin, Ukrayna yönetimini suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Putin saldırının arkasında kimin olduğunu açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin, Moskova'da gerçekleşen terör saldırısını DEAŞ'ın üstlendiği yönündeki iddialarını eleştirdi ve soruşturma sürecinde kimin sipariş verdiğinin araştırıldığını belirtti.

22 Mart'ta Moskova'nın ünlü "Crocus City Hall" konser salonunda düzenlenen ve 137 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının yankıları sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının ardından yaptığı açıklamalarda, ABD'nin, saldırıyı Kiev ile bağlantısız bir şekilde DEAŞ'ın gerçekleştirdiği yönünde bir algı yaratmaya çalıştığını öne sürdü.

Putin, hükümet ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı toplantıda, soruşturmanın objektif ve siyasi önyargılardan uzak yürütülmesini istedi. Radikal İslamcıların bu saldırıyı neden gerçekleştirdiği ve ramazan ayında böyle bir zulmün nasıl işlenebildiği sorularını gündeme getirdi.

TERÖR SALDIRISININ ANALİZİ VE KİEV REJİMİ

Rus lider, saldırının bir "korkutma eylemi" olduğunu ve bu tür eylemlerin kimler tarafından yapıldığına dair soruların yanıtlarının arandığını belirtti. Putin, 2014'ten bu yana Ukrayna ile olan çatışmalara atıfta bulunarak, Kiev rejiminin bu tür eylemlerle Rusya'ya karşı savaştığını iddia etti.

UKRAYNA'NIN KARŞI SALDIRILARI VE MOSKOVA'DAKİ SALDIRI

Putin, Ukrayna tarafının cephedeki başarısızlıklarının ardından Rusya'daki sivil yerleşim birimlerine ve altyapıya yönelik saldırı girişimlerinde bulunduğunu ifade etti. Moskova'daki terör saldırısının, bu saldırı girişimlerinin bir parçası olarak değerlendirildiğini söyledi.

SALDIRI SONRASI SORUŞTURMA VE YAKALANAN TERÖRİSTLER

Saldırının ardından yapılan soruşturmada, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de aralarında bulunduğu 11 kişinin yakalandığı bildirildi. Putin, saldırıyı yapan teröristlerin Ukrayna'ya gitmeye çalışmaları ve bu eylemin ardında kimlerin olduğu konusunda sorularını dile getirdi.

Moskova'daki kanlı terör saldırısı, Rusya ve uluslararası toplumda geniş çaplı tepkilere yol açarken, soruşturma süreci devam ediyor. Putin ve Rus yetkililer, saldırının arkasındaki gerçek faillerin ve sipariş verenlerin ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar