Putin öldü mü? Son Dakika Zelenskiy Putin'in öldüğünü ileri sürdü

Putin öldü mü yaşıyor mu sorusu bu aralar dünya genelinde en çok sorulan soru oldu. Çünkü, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin bu yönde ciddi bir iddiası var.

Google Haberlere Abone ol
Zelenskiy'den "Putin öldü" iddiası

Putin öldü mü, yaşıyor mu, sağlık durumu konusunda bir bilgi bulunuyor mu soruları bugünün en çok cevap arayan soruları oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in öldüğünü ileri sürdü. Pek, son durum nedir, Putin öldü mü, Rusya'dan bir açıklama geldi mi? Açıklamada ne diyor?

PUTİN ÖLDÜ MÜ? İDDİALAR CİDDİYE ALINMALI MI?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den şaşırtan bir iddia geldi. Zelenskiy, video konferans aracılığıyla İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda dünya liderlerine seslendi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in öldüğünü iddia etti. Zelenskiy, kanser ve parkinson hastalıkları ile mücadele ettiği iddia edilen Rus liderin ölmüş olabileceğini, televizyonlarda görünen kişinin ise dublörü olma ihtimali olduğunu dillendirdi. Üstelik Ukraynalı lider bu bilginin kendisine Ukrayna İstihbarat Başkanı tarafından verildiğini söyledi.

Putin öldü mü
Putin öldü mü

 

Zelenskiy, "Kiminle ne hakkında konuşacağımı tam olarak bilemiyorum. Bazen yeşil ekran kullanan Rusya Devlet Başkanı'nın aslında doğru kişi olduğundan emin değilim. Hayatta olduğunu, kararları onun verdiğini ya da verdirdiğini tam olarak anlayamıyorum" dedi.

Zelenskiy'nin Putin'in ölmüş olabileceği iddiası bazı çevrelerce ciddiyetsiz bir gönderme olarak değerlendirildi. Ukrayna lideri ayrıca toplantıya katılan Batı liderlerinden Rusya'ya karşı savaşması için Ukrayna'ya silah yardımı yapmalarını istedi.

RUSYA'DAN İDDİALARA İLK CEVAP

Kremlin'in Zelenskiy'nin Putin hakkındaki iddialarına cevabı gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Rusya'nın ve Putin'in Ukrayna ve Zelenski için büyük bir problem olduğu açık. Ve açık olarak görülüyor ki Zelenskiy, psikolojik olarak ne Rusya'nın ne de Putin'in var olmamasını tercih ederdi" dedi.

Yorumlar