Putin işgal ettiği yerlerden çekilmeyecek

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'da işgal ettikleri yerlerden geri çekilmeyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Putin işgal ettiği yerlerden çekilmeyecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da belediye başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Putin, Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerine karşı yürüttüğü saldırıların başarısız olduğunu ifade ederek, bu durumun devam etmesi halinde Ukrayna devletinin ciddi bir darbe alabileceğini belirtti.

Putin, Rusya'nın Ukrayna'da işgal ettiği topraklardan çekilmeyeceğinin altını çizdi. "Bunun mümkün olmadığını herkes anlıyor. Ukrayna yönetimi ile Batılı seçkinler de bunu anlıyor," diyerek görüşlerini dile getirdi. Putin, Ukrayna Devlet Başkanı'nın Rusya ile müzakereleri yasaklayan kararnamesine de atıfta bulunarak, Batı ve Ukrayna'nın müzakere sürecini engellediğini savundu.

İSTANBUL ANLAŞMALARI VE MÜZAKERE SÜRECİ

Putin, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin savaşın ilk aylarında gerçekleştiğini anımsattı. "İstanbul'da her konuda anlaşmıştık," diyen Putin, Ukrayna müzakere grubunun başkanının imzasını da içeren bir belgeye işaret etti. Putin, Ukrayna'nın dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından anlaşmaları uygulamamaya ikna edildiğini iddia etti.

Putin, Ukrayna'nın bağımsızlığını ve tarafsız devlet statüsünü vurgulayarak, Ukrayna'daki savaşın 2008'de NATO'nun kapılarını Ukrayna ve Gürcistan'a açması kararıyla başladığını söyledi.

UKRAYNA ORDUSUNUN EYLEMLERİ

Putin ayrıca, Ukrayna ordusunun Rusya'nın Belgorod kentine saldırı düzenlediğini ve sivil yerleşim birimlerine barbarca hareketlerle saldırdığını ifade etti. "Onlar, bir şey yapabildiklerini göstermeye çalışıyor, askeri sorunları çözmek yerine barbarca hareket ediyor," diyerek Ukrayna ordusunun eylemlerine dikkat çekti.

Putin, Rusya'nın Ukrayna'daki "özel askeri operasyonu" sürdürerek ülkesinin çıkarlarını koruyacağını belirtti. 

Yorumlar