Putin: Erdoğan ile fiili müdahale konusunda anlaştık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi mutabakatı çerçevesinde durdurulan Barış Pınarı Harekatı'nın ardından bölgede bulunan terör gruplarının belirtilen şartları ihlal etmesi halinde fiili reaksiyon gösterileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Putin: Erdoğan ile fiili müdahale konusunda anlaştık

Brezilya'da düzenlenen BRICS Zirvesine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de DEAŞ'ı yüzde 100 oranda mağlup ettiklerine dair açıklamalarını değerlendiren Putin, ABD'nin DEAŞ'ın mağlup edilmesi konusunda katkısı bulunduğunu söyledi. Putin, " Ancak askeri operasyonumuzun boyutu ve sonuçlarını göz önünde bulundurduğunuzda tarafsız her göz Rusya'nın burada oynadığı rolü görebilir." ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya'nın, Suriye operasyonuna başlamadan önce koyduğu hedeflere büyük oranda ulaştığını vurgulayarak, "Suriyeli sınır güvenlikleri Türkiye sınırında devriyelere başladı. Oralarda kimlerin kampları olduğuna dair artık daha fazla bilgimiz var. Suriye'deki militanlar civardaki Avrupa dahil tüm ülkelere tehdit olabilirler. Bunlarla mücadelede ortak çaba göstermeliyiz." diye konuştu.

"ABD'NİN BURADAKİ VARLIĞINI MEŞRU DEĞİL"

Türk gözlem noktalarının bulunduğu İdlib ve Barış Pınarı Harekatı ile temizlenen Fırat'ın doğusu hakında konuşan Putin, Suriye'de tamamlanması gereken çok sayıda görev olduğunu savundu. Putin, "ABD ordusu da hala bu bölgede ve birçok defa söylediğimiz gibi ABD'nin buradaki varlığını meşru görmüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"FİİLİ REAKSİYON GÖSTERMEYE HAZIRIZ"

Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG terör örgütlerine dair çeşitli endişleleri olduğunu söyleyen Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son derece yoğun temas halinde olduklarını söyledi. Putin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Belirli örgütlere dair çeşitli endişeleri olduğunu biliyorum. İş birliğimizi göz önünde bulundurduğunuzda, Türk tarafı çalışma ve fiili seviyede Rus meslektaşlarına bölgedeki durumlara dair endişelerini iletecek. Eğer gerçekten bazı ihlaller görürsek, buna fiili olarak reaksiyon göstermeye hazırız. Son telefon görüşmemizde bu konuda anlaştık."

Yorumlar